Provozuje:
Juris Real Estate

Ruiny zimního stadionu v Teplicích padají k zemi.

Začala demolice.

Ruiny zimního stadionu v Teplicích padají k zemi.

autor. JURIS REAL

Začala demolice.

Soukromý investor dnes zahájil demolici ruin zimního stadionu v Teplicích. Trosky kdysi moderního sportoviště pro 6 000 lidí léta hyzdily centrum lázeňského města. Na místě rozvalin, kde pobývali bezdomovci, vznikne rekreačně-komerční objekt.

Žurnalistům to sdělil developer Jaroslav Třešňák, který pozemek i zdevastovanou stavbu koupil.

"Jsem Tepličák, bylo mi líto toho, jak to tu vypadá," vysvětlil důvod investice Třešňák. Stadion je poblíž centra města, zničené věže jsou vidět z hlavní příjezdové cesty do Teplic. To, že zmizí, oceňují radní. "Je to úleva pro město," řekla náměstkyně primátora Radka Růžičková (ČSSD). Teplice nikdy o stadion, který byl postaven v letech 1972 až 1976, neprojevily zájem. "Nabídka byla za 100 milionů korun. Město si nemůže dovolit likvidovat něco, o co se má starat majitel," uvedl náměstek primátora Hynek Hanza (ODS). Zatímco sousední fotbalový stadion, kde má své zázemí prvoligový oddíl FK Teplice, se dočkal rekonstrukce a hraje se na něm dodnes nejvyšší soutěž, hokejový stánek chátral. Dospělý hokej ve městě skončil v roce 2007 a v lednu 2011 ze stadionu odešla mládež do sousední Bíliny.

Demolice na zimním stadionu v minulosti už jednou začala. Z areálu zmizelo vše, co se dalo zpeněžit, a práce ustaly. Letos trosky koupila developerská skupina JTH Group.

"Bouráme až teď, když je sychravo, abychom co nejméně zatížili sousedy," řekl Třešňák. Práce prý nezastaví žádné počasí. Největší hluk bude následující měsíc, na konci ledna bude podle Jaroslava Sticha z JTH vše srovnáno se zemí. Železobetonovou konstrukci bourací stroje rozbijí, odpad se oddělí a na místě zůstane jen betonová suť, kterou využije firma pro stavbu nového objektu. "Nejdřív jsme museli vyhnat všechny bezdomovce, teď se areál střeží, aby se nikomu nic nestalo," doplnil Stich.

Projekt na novou stavbu má Třešňák prý už připraven, nechce ale ještě zveřejnit podrobnosti.

"Chceme spojit rekreaci s komercí, sportoviště nevydělávají. Když do něčeho peníze dám, chci je dostat alespoň částečně zpátky," řekl. Náklady na koupi pozemku, ruin stadionu a demolice jsou podle něj v řádech desítek milionů korun. Nový objekt bude podle Třešňáka stát nejpozději do dvou let.

Zimní stadion to určitě nebude, ačkoli v územní plánu je, že musí být na místě sportoviště. Nový zimní stadion by měl ale stát do několika let v blízkosti bouraného stadionu. Projekt na něj připravuje radnice.

"Dokončuje se projektová dokumentace, doufáme, že v druhé polovině příštího roku kopneme do země," uvedl Hanza. Odhadované náklady jsou 100 milionů korun. Kapacita bude kolem 500 míst k sezení.

"Bude to stavba úměrná potřebám města," doplnil.

Stát bude v sousedství sportovní haly.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»