Provozuje:
Juris Real Estate

Římskokatolická církev nabídla, že pomůže se vznikem sociálního bydlení.

Římskokatolická církev představila svůj plán, jak se zapojí do přípravy i provozování sociálního bydlení, jehož začíná být v zemi citelný nedostatek. Hodlá v něm mj. využít zkušenosti ze své charitní činnosti.

Římskokatolická církev nabídla, že pomůže se vznikem sociálního bydlení.

autor. JURIS REAL

Římskokatolická církev představila svůj plán, jak se zapojí do přípravy i provozování sociálního bydlení, jehož začíná být v zemi citelný nedostatek. Hodlá v něm mj. využít zkušenosti ze své charitní činnosti.

Současně do něj hodlá investovat až stoky milionů korun ročně.

Předseda České biskupské konference (ČBK) kardinál Dominik Duka a ředitel Charity ČR Lukáš Curylo tento týden potvrdili, že katolická církev se chce podílet se na procesu tvorby nových pravidel pro sociální bydlení a následně smysluplně realizovat tuto formu pomoci lidem v těžkých životních situacích.

Tuto připravenost ČBK vyjádřila i v dopise adresovaném předsedovi vlády ČR. Žádá v něm „o zapojení zástupců České biskupské konference do procesu tvorby nových pravidel pro sociální bydlení.“

Charita již otevřela startovací byty v Ostravě a v Praze

„Smyslem sociálního bydlení je nabídnout finančně dostupné byty, kde mohou lidé opět ’nastartovat‘ svůj život, do kterého jim zasáhla ztráta zaměstnání, exekuce či pobyt ve vězení. My je při jejich snaze doprovázíme a někdy znovu pomáháme najít smysl života,“ uvedl Lukáš Curylo, ředitel Charity České republiky.

Charita již první sociální či startovací byty otevřela například v Ostravě nebo v Praze, spolupráce s církví zde však otvírá nové možnosti. Sociální bydlení ovšem není pro vhodné pro každého.

„Je určeno pro lidi, kteří se dostali do svízelné životní situace a mají snahu ji řešit,“ uvedl Lukáš Curylo.

Církev chce pomáhat i s legislativou

Na sociálním bydlení se chce v budoucnu aktivně podílet i sama církev, a to v řádu desítek až stovek milionů korun ročně.

„Výše příspěvku bude ovšem záviset především na nastavených legislativních podmínkách a strategii jednotlivých diecézí,“ uvedl Tomáš Holub, generální sekretář České biskupské konference.

A právě s tvorbou legislativy stran sociálního bydlení chce nyní církev ve větší míře pomoci.

Smysluplného poskytování pomoci ve formě sociálního bydlení chce církev a Charita dosáhnout zejména díky dlouholetým zkušenostem, jedinečné celorepublikové síti a za nezbytné spolupráce v rámci městského či krajského plánování.

Cílem je podat pomocnou ruku těm, kteří ji opravdu potřebují a přispět k rozbíjení ghett nájemců ze stejných skupin lidí na okraji společnosti.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»