Provozuje:
Juris Real Estate

Půjčovny šatů hlásí propad.

Nechodí nevěsty ani maturantky.

Půjčovny šatů hlásí propad.

autor. JURIS REAL, ČTK

Nechodí nevěsty ani maturantky.

Půjčovny svatebních a společenských šatů zaznamenaly kvůli koronavirové krizi výrazný pokles poptávky.

Např. pražské Studio Agnes už 14 dní nikdo nenavštívil. Nevěsty výběr šatů na příští rok odkládají, přestaly chodit také maturantky.

ČTK to řekli zástupci pražských salonů. V České republice začal v pondělí na 30 dní platit nouzový stav.

Nejméně dva týdny se nemohou konat plesy a obdobné akce, od 19. října začne platit omezení pro svatby. Zúčastnit se jich bude moci do konce nouzového stavu nejvýše 30 lidí.

Studio Agnes podle své majitelky Romany Šlehofer zaznamenal u svatebních šatů pokles obratu o 40 procent. Situace se ještě zhoršila v polovině září, kdy poptávka nevěst ustala.

Podle průzkumu, který Šlehofer provedla na instagramu, budou nevěsty šaty shánět spíše až po Novém roce a krátce před svatbou, aby měly jistotu, že se uskuteční v termínu.

"Lidé se bojí něco plánovat dopředu, jelikož je situace velice nejistá. A o půjčení je tak zájem o mnoho nižší," sdělila návrhářka a majitelka stejnojmenné značky a salonu Zoryana Stekhnovych.

Klesl zájem také o společenské šaty. Do Studia Agnes podle Šlehofer přišlo v srpnu o 80 procent méně maturantek než ve stejném období loni. Čas, kdy nechodí zákazníci, ve Studiu Agnes věnují úklidu, přešívání a opravám.

"Nevím zda budu muset do Vánoc salon zavřít. Když to takhle půjde dál, nebude na výplaty. Velké šetření nebylo možné, protože jsme měli zaplacené zálohy na výrobu nové kolekce, která teď dorazila jako každý rok, jen letos se každý bojí něco zamluvit či koupit," řekla.

Stekhnovych hodnotí odlišně situaci s prodejem šatů. Klienti v tomto případě podle ní nejsou vázáni na termín a mohou si šaty obléknout, i kdyby byla plánovaná akce několikrát posunuta, uvedla.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

V části ČR bude v noci na čtvrtek mráz.

Ten může poškodit kvetoucí stromy. Více»

O letošní úrodě ovoce rozhodnou následující dva týdny.

Čekají se noční mrazíky. Více»

Úpravami podmínek oddlužení by se poslanci měli zabývat až ve středu.

V projednávání sporného vládního návrhu na zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky budou poslanci pokračovat pravděpodobně ve středu místo původně plánovaného dneška. Více»

Výstavba nové tramvajové trati na Václavském nám. začne 29.6.

Stavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tj. tři měsíce. Více»

Všechny články a aktuality »»