Provozuje:
Juris Real Estate

Publikace vyhlášky o vymezení zón ochrany přírody NP České Švýcarsko

Dne 11. července 2019 byla ve Sbírce zákonů publikována pod č. 170/2019 Sb. vyhláška o vymezení zón ochrany přírody Národního parku České Švýcarsko.

Publikace vyhlášky o vymezení zón ochrany přírody NP České Švýcarsko

autor. JURIS REAL (Zdroj: Právní prostor)

Dne 11. července 2019 byla ve Sbírce zákonů publikována pod č. 170/2019 Sb. vyhláška o vymezení zón ochrany přírody Národního parku České Švýcarsko.

Ministerstvo životního prostředí jí v intencích zákona o ochraně přírody a krajiny nahrazuje dosavadní právní úpravu prezentovanou vyhláškou č. 118/2002 Sb., o vymezení zón ochrany přírody Národního parku České Švýcarsko, jež se s účinností nové vyhlášky zrušuje. Ministerstvo životního prostředí vysvětluje, že se jedná o reakci na novelu zákona o ochraně přírody a krajiny publikovanou ve Sbírce zákonů pod č. 123/2017 Sb. Ta totiž měla založit nové pojetí zonace národních parků, když nově nastavená zonace člení území národních parků do čtyř zón ochrany přírody podle cílů ochrany a stavu ekosystémů, a to na zónu přírodní, zónu přírodě blízkou, zónu soustředěné péče o přírodu a zónu kulturní krajiny.

Podle důvodové zprávy je nové vymezení zonace v intencích zákona o ochraně přírody a krajiny ve znění po zmíněné novele nezbytné pro stanovení dlouhodobých cílů ochrany a poslání pro jednotlivé části Národního parku České Švýcarsko. Primárním účelem přitom mělo být definování konkrétního poslání národního parku a cíle ochrany pro konkrétní plochy Národního parku České Švýcarsko. Vyhláška své účinnosti nabývá dnem 1. 1. 2020.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»