Provozuje:
Juris Real Estate

Průměrná úroková sazba u hypotečních úvěrů znovu klesla.

Ale to to už nikoho nijak zvlášť nepřekvapí. Zajímavější jsou tento měsíc objemy hypotečních úvěrů. Ty se v březnu 2015 vyšplhaly na 16,630 miliard korun.

Průměrná úroková sazba u hypotečních úvěrů znovu klesla.

autor. JURIS REAL

Ale to to už nikoho nijak zvlášť nepřekvapí. Zajímavější jsou tento měsíc objemy hypotečních úvěrů. Ty se v březnu 2015 vyšplhaly na 16,630 miliard korun.

Březnové objemy sice nejsou historicky na nejvyšší úrovni, ale naposledy byly přes 16 miliard v červnu roku 2013. Stejně tak si dobře vedly i počty uzavřených hypotečních úvěrů. Nízké úrokové sazby a příznivé podmínky pro hypoteční úvěry nalákaly do bank celkem 9 496 klientů. Nad 10 tisíc zájemců ať už o novou nebo refinancovanou hypotéku bylo také v červnu roku 2013. Oproti minulému měsíci vzrostly objemy letos v březnu téměř o pět miliard korun a počty uzavřených hypoték jsou vyšší o 2 777 smluv. Mohou za to samozřejmě i nízké úrokové sazby. Průměrná sazba ve třetím měsíci letošního roku klesla na znovu rekordní hranici 2,16 procenta. „Průměrná výše sjednaných hypotečních úvěrů se v prvním čtvrtletí držela nad 1,7 mil. Kč a je přibližně o sto tisíc korun výše než ve stejném období loňského roku. Důvodem může být, že při takto nízkých sazbách pro většinu lidí nemá smysl využít k financování vlastní prostředky nad úroveň požadovanou bankami – raději si je ponechají v rezervě či zafinancují vybavení domácnosti. Významnou část růstu tohoto ukazatele však lze přičíst postupně rostoucím cenám nemovitostí,“ uvedl Josef Rajdl, vedoucí analytik společnosti Fincentrum.

Investice do nemovitostí jsou v kurzu.

Důvodem stále rostoucího zájmu o hypoteční úvěry jsou nejen úrokové sazby, ale i zajímavé akce bank a stále relativně levné nemovitosti. V hledáčku jsou momentálně nejen nemovitosti k vlastnímu bydlení, ale také k dalšímu pronájmu. „Lidé již zapomínají na poslední pokles cen nemovitostí a více uvažují o jejich nákupu za účelem pronájmu, avšak v situaci, kdy na hypoteční úvěr dosáhne téměř každý se stabilním příjmem, bude stále obtížnější najít spolehlivé nájemníky,“ dodal Josef Rajdl.

Pokles sazeb není zdaleka u konce.

Zatím se zdá, že pokles úrokových sazeb nekončí. Rozhodně tomu tak nebude v dubnu. Některé hypoteční banky znovu úroky u hypotečních úvěrů snížily a pětileté fixace začínají už na 1,69 procenta. Banky poskytují i zajímavé akce a bonusy. Česká spořitelna například přišla s nabídkou bezpapírového přechodu od jiné banky. Pokud se rozhodnete v rámci refinancování přejít k České spořitelně, nebudete potřebovat ani dokládat příjmy a ani ocenění nemovitosti. UniCredit zavádí novinku. Pokud si u této banky uzavřete hypoteční smlouvu s fixní sazbou, bude vám umožněno každý rok mimořádně splatit až 20 procent jistiny, a to zcela zdarma. Raiffeisenbank své tradiční jarní Hypodny pořádá až do konce dubna. V rámci této akce mohou klienti získat slevu na úrokové sazbě, mimořádný bonus čtyři tisíce korun při podpisu hypotéky a možnost bezplatných mimořádných splátek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»