Provozuje:
Juris Real Estate

Průměrná sazba 2,5 % je na dohled.

Úrokové sazby u hypotečních úvěrů padají jako suché listí. S podzimem jakoby navzdory většině komentářů, že sazby budou stagnovat nebo mírně porostou, znovu klesly a ne o málo.

Průměrná sazba 2,5 % je na dohled.

autor. JURIS REAL

Úrokové sazby u hypotečních úvěrů padají jako suché listí. S podzimem jakoby navzdory většině komentářů, že sazby budou stagnovat nebo mírně porostou, znovu klesly a ne o málo.

Ze srpnových 2,65 procenta se dostaly na znovu rekordních 2,54 procenta. A poklesům určitě není konec.

V meziměsíčním srovnání zájem o hypotéky o něco vzrostl. V září si pro hypoteční úvěr zašlo do bank 8 302 lidí, což je o 1 787 více než v srpnu. Po letních prázdninách a dovolených lidé většinou začnou řešit hypotéku více, než ve slunečném parnu. Když srovnáme srpen a září v minulých letech, tak kromě roku 2012 je září, co do počtu i objemu hypoték vždy úspěšnější.

Přestože se počet zájemců o hypoteční úvěr v září zvýšil, banky byly na různé slevové akce přeci jen skoupé.

„Ačkoliv u většiny bank nedošlo v září v oficiálních sazbách k výrazným změnám a akční nabídky spíše doznívaly, mají na poklesu průměrných sazeb Fincentrum Hypoindexu zásluhu prakticky všechny banky. Aktuálně téměř nemá smysl jednotlivé akce sledovat. Končící akční nabídky se v podstatě přelévají do individuálních slev a sjednaná úroková sazba mimo akční období tak může být stejná či nižší než právě ukončená akce,“ uvedl Josef Rajdl, vedoucí analytik společnosti Fincentrum.

Říjnové hypodny zahýbou sazbami.

V říjnu očekáváme další pokles, protože několik velkých hypotečních bank si naplánovalo tzv. hypoteční dny, kdy třeba po dobu dvou týdnů nabízejí hypoteční úvěry s velmi výhodnou úrokovou sazbou. Česká spořitelna během svých Hypotečních dnů nabídne mimořádně nízkou úrokovou sazbu pro hypotéky, 2,29 procenta pro pětileté, ale také až desetileté fixace. Nízko úrokové prostředí snížilo průměrnou úrokovou sazbu hypoték od konce loňského roku o 0,55 %. To České spořitelně umožnilo, aby nabídla klientům zafixovat si aktuální výhodnou úrokovou sazbu až na 10 let. Raiffeisenbank na podzim jako každý rok spouští tradiční Hypodny. Klienti mohou získat slevu na úrokové sazbě a navíc mimořádný bonus 4 000 Kč při podpisu hypotéky i možnost bezplatných mimořádných splátek. Od 20. října také platí, že klienti, kteří si u GE Money Bank pořídí novou hypotéku, mohou získat 0,5 % slevu za aktivní využívání běžného účtu. Stačí, aby na svém účtu dosáhli obratu 15 000 Kč měsíčně.

Odborným partnerem Fincentrum Hypoindex je Česká bankovní asociace.

Metodika FINCENTRUM HYPOINDEXu:

FINCENTRUM HYPOINDEX hodnotí vývoj cen hypoték v čase. Je to vážená průměrná úroková sazba, za kterou jsou poskytovány v daném kalendářním měsíci nové hypoteční úvěry pro fyzické osoby. Vahami jsou objemy poskytnutých úvěrů.

Vstupní data pro výpočty poskytují tyto hypoteční banky: Česká spořitelna, ČSOB, Equa bank, GE Money Bank, Hypoteční banka, Komerční banka, Raiffeisenbank, UniCredit Bank, Sberbank CZ a Wüstenrot hypoteční banka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»