Provozuje:
Juris Real Estate

Průměrná cena nových bytů v hlavním městě poklesla.

Ve třetím kvartále letošního roku poklesla průměrná cena nového bytu v Praze ze zhruba 57 000 Kč/m2 včetně DPH na 55 350 Kč/m2 včetně DPH.

Průměrná cena nových bytů v hlavním městě poklesla.

autor. JURIS REAL

Ve třetím kvartále letošního roku poklesla průměrná cena nového bytu v Praze ze zhruba 57 000 Kč/m2 včetně DPH na 55 350 Kč/m2 včetně DPH.

Na tomto místě lze vysledovat několik faktorů, které kumulativně vedly ke snížení cen nemovitostí.

1.) Jedná se především o velké slevové kampaně, kterými většina velkých developerů v letních měsících stimulovala tradičně slabší prodeje.

2.) K poklesu cen nových bytů v hlavním městě vedlo zahájení prodeje téměř 1 300 nových bytů, jejichž průměrná cena činila jen 47 850 Kč/m2 vč. DPH (průměrná cena za m2 je zkreslená započítáváním luxusních projektů v centru).

3.) K nízkým cenám nových bytů v Praze rovněž "napomohly" rekordně nízké úrokové sazby hypotečních úvěrů a dokonce i obnovení poskytování stoprocentních úvěrů.

Aktuálně se přitom v hlavním městě nacházelo v nabídce 8 300 nových bytů. Ve třetím kvartále dali developeři do prodeje 1 074 bytů, zatímco loni ve stejném období 982, což představuje 9% meziroční nárůst. Mezi lokalitami s největším počtem nově zahájených projektů jsou Horní Měcholupy, Stodůlky, Háje, Braník, Hloubětín a Letňany. Součet nově zahájených bytů v těchto lokalitách dává dohromady asi dvě třetiny celkového objemu nově zahájených projektů ve třetím kvartále.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Zákonodárci by se měli zabývat úpravou podmínek oddlužení.

Oddlužení je jednou z možností řešení úpadku. Koaliční vláda navrhla v souladu se svým programem zkrácení procesu z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky. Více»

Všechny články a aktuality »»