Provozuje:
Juris Real Estate

Provozovatelé restaurací by neměli zcela zanevřít na odběr jídla s sebou.

Provozovatelé restaurací by podle společnosti Storyous, která do stravovacích podniků dodává technologie a pokladní systémy, neměli zanevřít na odběr jídla s sebou.

Provozovatelé restaurací by neměli zcela zanevřít na odběr jídla s sebou.

autor. JURIS REAL, ČTK

Provozovatelé restaurací by podle společnosti Storyous, která do stravovacích podniků dodává technologie a pokladní systémy, neměli zanevřít na odběr jídla s sebou.

Zvážit by ale měli všechny možné zdroje příjmů včetně bezkontaktních služeb.

Vyjma omezení, která budou doprovázet případnou další vlnu pandemie koronaviru, může situaci v gastronomii negativně ovlivnit ukončení hrazení preventivních testů na covid-19 z veřejného zdravotního pojištění.

ČTK tyto informace sdělil obchodní ředitel společností Storyous a SaltPay Jan Kosek.

Průměrná tržba na den a podnik byla letos v červnu podle Storyous o 15 procent vyšší než loni. Červencová data pak vykazují nárůst hodnoty o šest procent proti stejnému období loňského roku, a o 23 procent ve srovnání s prvním prázdninovým měsícem roku 2019.

Z údajů Storyous dále vyplývá, že ceny v restauracích se za poslední dva roky zvýšily. Např. smažený sýr v obědové nabídce stál předloni průměrně 118 korun, letos za něj lidé dají 135 korun.

Ačkoliv se podle Koska může situace z hlediska tržeb zdát na první pohled jako optimistická, většina restaurací má podle jeho názoru po znovuotevření stále problém dohnat ztráty a navíc se potýká s nedostatkem personálu.

Po květnovém rozvolnění podle Storyous otevřelo o pětinu podniků méně, než kolik jich fungovalo předloni před vypuknutím pandemie.

"Věříme, že v rámci podzimní vlny pandemie koronaviru, která s největší pravděpodobností přijde, již vláda zasáhne chytřeji a citlivěji, s vědomím možných důsledků. V případě gastronomie by měla postupovat tak, aby případná omezení nebyla pro provozovatele likvidační. Okolní země, jako třeba Španělsko, jsou skvělým příkladem toho, jak lze nastavit restrikce způsobem, který současně umožní provozovatelům zajistit plynulý chod. Další kompletní uzavření by bylo fatálním pro další řadu podniků a v celkovém důsledku by to dále silně poškozovalo i ekonomiku země," řekl dále Kosek.

Kosek restauratérům doporučuje větší příklon k digitalizaci a využívání služeb s QR kódy. Ty jim podle něj umožní rozšířit poskytované bezkontaktní služby.

V případě další vlny nákazy by se pak podle něj znovu více ke slovu dostal odběr jídla s sebou, což by provozovatelé gastronomických podniků měli mít na paměti.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»