Provozuje:
Juris Real Estate

Provozovatelé lyžařských areálů jsou zklamaní.

Menší areály v sezoně asi ani neotevřou.

Provozovatelé lyžařských areálů jsou zklamaní.

autor. JURIS REAL, ČTK

Menší areály v sezoně asi ani neotevřou.

Provozovatelé lyžařských areálů jsou zklamaní, že nemohou od pondělí spustit vleky. Doufali, že vláda zmírní restriktivní opatření.

Některé menší areály tak v sezoně kvůli koronaviru možná ani neotevřou. ČTK to sdělil šéf Asociace horských středisek (AHS) Libor Knot.

Nouzový stav skončí o půlnoci, ale po požadavku hejtmanů ho vláda znovu zavede od pondělí na dva týdny. Rozvolnění některých opatření se možná uskuteční od 1. března. "Popravdě jsme čekali, že by to mohlo dopadnout, protože dlouhodobě někteří ministři opakovali, že vleky velké epidemické riziko neznamenají. Zároveň běží jarní prázdniny," řekl Knot. Podle ředitele asociace by provozovatelé areálů zajistili koridory, koordinovali fronty a rozestupy mezi lidmi. Skicentra jsou velká a nebyl by to problém, konstatoval.

Lidé podle Knota stejně jezdí na hory, sáňkují, běžkují, jezdí na skialpech, což je vidět na horských parkovištích.

"Tikají nám takzvaně hodiny. Lyžařské areály nemohou stát celou sezonu na značkách a nevědět, kdy mají povolat lidi do práce. Je to velký problém. Do dubna mohou být v provozu jen velké areály, ale to jsou jen jednotky v celé zemi," informoval Knot.

Skiareály mohly v nové zimní sezoně zatím fungovat jen mezi 18. a 26. prosincem. Sedačkovné, tedy náhrada za zastavené vleky a lanovky, sice skicentrům pomůže, ale celý provoz jim to nezaplatí, podotkl Knot. Podle nových programů by to mohly obdržet až 65 procent provozních nákladů. "Peníze se musí odněkud vzít a tržby nejsou. Někteří vlekaři je měli naposledy loni v únoru. To, že někteří vozí lyžaře rolbami, je z nouze ctnost, spíš upozornění na problém," uzavřel Knot.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»