Provozuje:
Juris Real Estate

Prologis oznamuje působivé výsledky za první kvartál ve střední a vých. Evropě.

Hlavním tahounem zvýšené aktivity byly investice a nájemní činnost.

Prologis oznamuje působivé výsledky za první kvartál ve střední a vých. Evropě.

autor. JURIS REAL

Hlavním tahounem zvýšené aktivity byly investice a nájemní činnost.

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil své obchodní výsledky za první čtvrtletí 2015 ve střední a východní Evropě (CEE).

Akvizice a výstavba

Prologis byl v prvním čtvrtletí aktivní. Společnost koupila logistický park o rozloze 69 105 metrů čtverečních nacházející se 23 kilometrů západně od centra Budapešti.

Park byl přejmenován na Prologis Park Budapest M1.

Společnost zahájila spekulativní výstavbu dvou budov o rozloze 46 200 metrů čtverečních v Polsku:

•27 650 metrů čtverečních ve výstavbě v plně obsazeném parku Prologis Park Szczecin. Budova je již nyní předem pronajata ze 70 procent společnosti Bridgestone Stargard Sp. z o.o. a společnosti s bytovými doplňky.

•18 550 metrů čtverečních ve výstavbě v Prologis Park Wroclaw V. Jedná se o šestou budovu v tomto plně obsazeném moderním parku.

Prologis dokončil dvě spekulativní budovy o rozloze 53 600 metrů čtverečních, konkrétně budovu o rozloze 30 000 metrů čtverečních v Prologis Park Prague-Airport a budovu o rozloze 23 600 metrů čtverečních, která je již plně pronajata, v Prologis Park Bratislava. V současné době má společnost ve výstavbě prostory o celkové rozloze více než 121 000 metrů čtverečních.

Pronájmy

Společnost pronajala přibližně 532 000 metrů čtverečních, což je o 77 procent více, než pronajala za stejné období v roce 2014. Tyto pronájmy zahrnovaly nové nájemní smlouvy na 164 000 metrů čtverečních a prodloužené nájemní smlouvy na 270 000 metrů čtverečních. Zbývající část tvořily krátkodobé pronájmy. Téměř 57 procent všech nájemní smluv bylo uzavřeno v Polsku.

Na konci prvního čtvrtletí byla obsazenost portfolia společnosti 93,1 procento.

„Rok jsme zahájili velmi aktivně,” řekl Ben Bannatyne, ředitel Prologis pro střední a východní Evropu, „do prvního čtvrtletí jsme významně investovali a soustředili se na novou výstavbu a akvizice. Vysoká míra obsazenosti našeho portfolia v Polsku a regionu CEE nám dává důvěru ve správné načasování dokončení výstavby v Praze a zahájení spekulativní výstavby dvou budov v Polsku.“ Společnost je aktivní na trzích pěti zemí střední a východní Evropy a s portfoliem sestávajícím ze 4,2 milionů metrů čtverečních je Prologis vedoucím poskytovatelem distribučních budov ve střední a východní Evropě (k 31. březnu 2015).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»