Provozuje:
Juris Real Estate

Prodejny obuvi a kosmetiky se otevřou v pondělí.

Prodejny obuvi, kosmetiky, spodního prádla nebo bytového textilu v pondělí po déle než měsíci znovu otevřou alespoň část obchodů.

Prodejny obuvi a kosmetiky se otevřou v pondělí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Prodejny obuvi, kosmetiky, spodního prádla nebo bytového textilu v pondělí po déle než měsíci znovu otevřou alespoň část obchodů.

Všechny prodejny počítají s dodržováním přísných hygienických a bezpečnostních opatření. Zaměstnancům zajistili ochranné pomůcky i dezinfekci, ochranné prostředky budou mít k dispozici i pro zákazníky.

V některých obchodech zkrátí pracovní dobu, jsou připraveni regulovat počty zákazníků v prodejnách.

Toto zjištění vyplývá z ankety ČTK mezi obchodníky.

Na znovuotevření se připravuje šest ze sedmi prodejen obuvi Jadi.cz. Otevírací doba bude kratší kvůli výměně směn a taktéž absenci zaměstnanců starající se o děti, které jsou z důvodu zavřených škol doma.

"Všechny naše prodejny budou standardně vybaveny stojanem s nerezovými dávkovači dezinfekce a pravidelně se již od 16. března dezinfikují generátorem ozonu. Pro naše zaměstnance máme připravené roušky, dezinfekce a v případě zájmu i štíty," uvedl jednatel firmy Jaromír Horčička.

Pro každou prodejnu mají nastavený maximální počet zákazníků v závislosti na velikosti obchodu.

Společnost Shoebox CZ, provozovatel prodejen obuvi Office Shoes a Destroy v Praze otevře tři obchody. Vyjma použití silnějších dezinfekčních prostředků počítá také s neustálým větráním prodejen.

"Po každém použití terminálu bude vyčištěný, stejně jako sedačky," řekl generální manažer firmy Marek Čachan. Z hygienických důvodů podle něj nyní nebude možná výměna zboží.

Zákazníky plánují znovu přivítat i prodejny Správná podprsenka. "Stále ale čekáme na vyjádření vlády jaká, zejména hygienická opatření je nutné zajistit na provozovnách," doplnila zakladatelka firmy Karolina Tomascová.

Běžné ochranné prostředky mají připravené. Otevřou se také prodejny spodního prádla Le Chaton, které tento týden obchody dezinfikují.

Otevře se také deset prodejen kosmetiky Manufaktura.

"Jedná se o kamenné prodejny v centru Prahy, Brna, v Karlových Varech a Českém Krumlově," upřesnila marketingová ředitelka firmy Český národní podnik Barbora Kadičová.

Na prodejní pulty nainstalují plexiskla, obchody provoní olejem Tea tree, který má dezinfekční účinky. Testery upraví tak, aby se snížilo riziko přenosu nákazy.

"V prvních týdnech počítáme se zkrácenou provozní dobou asi o dvě hodiny. Současně jsme se rozhodli neotevřít několik prodejen, které jsou ve výhradně turistických částech Prahy a Karlových Varech, kde bohužel očekáváme minimální návštěvnost tuzemských zákazníků a jejich otevření by se nám nevyplatilo," poznamenala Kadičová.

Zákazníci budou moci znovu nakoupit také v několika prodejnách bytového textilu Scan Quilt, kde budou kromě běžného sortimentu nově nabízet také bavlněné roušky.

"Můžeme zaručit, že prodejny nabízejí bezpečí a žádné epidemiologické riziko. Nikdo z našich zaměstnanců nebyl v nařízené karanténě či nakažen," řekla jednatelka společnosti Silex Ivana Šachová.

Na otevření se chystá také prodejny s udržitelnou módou, bytovými doplňky a dárky NILA, kde kromě běžného úklidu i vymalovali.

Současný vládní harmonogram umožňuje od pondělí otevřít obchodům do 200 metrů čtverečních, které nejsou součástí obchodních center nad 5 000 m2, nebo mají vchod z ulice.

Kvůli zamezení šíření koronaviru je většina prodejen od 14. března zavřená.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»