Provozuje:
Juris Real Estate

Prodej slavné Polívkovy farmy se odkládá, zájemci nesložili kauci.

Prodej bývalé farmy Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku se odkládá minimálně do 28. dubna. Žádný ze zájemců totiž nesložil do středy, kdy končilo první kolo tříkolové elektronické aukce, kauci 300.000 korun.

Prodej slavné Polívkovy farmy se odkládá, zájemci nesložili kauci.

autor. JURIS REAL

Prodej bývalé farmy Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku se odkládá minimálně do 28. dubna. Žádný ze zájemců totiž nesložil do středy, kdy končilo první kolo tříkolové elektronické aukce, kauci 300.000 korun.

Podle Petra Charváta z realitní společnosti Gaute však zájemci jsou a nyní s nimi bude majitel nemovitostí i realitní společnost jednat o dalších podmínkách a postupu, řekl Charvát ČTK.

"Jednání začala na poslední chvíli a nebylo možné je dokončit do dneška. Jelikož však není složená kauce, nic nebránilo tomu termín po dohodě s majitelem prodloužit. Jednání by měla vést k podpisu kupních smluv," řekl Charvát.

Areál je zavřený od předloňského podzimu, protože Severočeské správě nemovitostí se nepodařilo najít nového nájemce. Firma podnikatele Alexandra Seidla farmu koupila v době insolvenčního řízení předloni v únoru za 11,5 milionu korun. Odborný posudek z roku 2013 ji ocenil na 18,5 milionu. O možném prodeji hovořil už loni na jaře Seidlův kolega a jednatel společnosti Zbyněk Cejnar. "V našem portfoliu nemá smysl, navíc je to pro nás daleko," řekl. Podle něj není prodej nutný a záleží na tom, kdo jakou cenu nabídne.

Původně měli zájemci složit do středy kauci. Z prvního kola měly vzejít tři nejvyšší nabídky, zájemci ji mohli ve druhém kole upravit a ze třetího kola měl také dnes vzejít vítěz. Kdysi vyhlášený podnik, v němž je hotel, restaurace a malé wellness centrum, od roku 2013 skomírá. Tehdy insolvenční správce vyhlásil konkurz. Nájemce se podařilo zajistit pouze od května do podzimu roku 2014.

Hoteliér František Dvořák však skončil vinou podnikatelského prostředí, slabé návštěvnosti a také z osobních důvodů. Podle Cejnara společnost přebírala farmu v dezolátním stavu a uvedla ji do provozuschopného stavu. Již během konkurzu však Seidl prohlásil, že bez herce Polívky jde o obyčejný penzion v Drahanské vrchovině. Dvořák se pokoušel předloni s Polívkou opakovaně na spolupráci domluvit, ale nezdařilo se.

S populárním hercem byla farma spojená dvě desetiletí, ale v roce 2012 ji začaly sužovat finanční problémy a na podzim 2012 přišel návrh na insolvenci za nesplacené stavební práce.

Polívka totiž nechal za evropské dotace přistavět hotel a postavit malé wellness centrum. Za farmou zůstaly dluhy přes 40 milionů korun.

Z regionálního operačního programu dostal Polívka 12 milionů korun, po dražbě se do něj měly vrátit pouze dva miliony. Ani ty však zatím nebyly vyplacené.

"Vyplácení věřitelů je pozastavené kvůli odvolání jednoho z insolvenčních správců. Jak naložit se zbývající částkou dotace, která nám nebude vrácena, budeme jednat s Evropskou komisí při uzavírání našeho operačního programu. Žalobu na fyzickou osobu pana Polívky podávat nebudeme. Po právním prověření to není cesta, která by nám k vrácení peněz do programu pomohla," sdělila ČTK mluvčí Regionální rady soudržnosti Jihovýchod Kateřina Dobešová.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»