Provozuje:
Juris Real Estate

Přestavba nemocnice v Chebu se komplikuje, dodavatel plánuje skončit.

Rekonstrukce a přístavba Nemocnice Cheb, která patří Karlovarskému kraji, se potýká s vážnými problémy. Stavba se zpožďuje a zhotovitelské sdružení firem chce od smlouvy odstoupit. Kraj ale trvá na tom, aby dodavatel stavbu dokončil.

Přestavba nemocnice v Chebu se komplikuje, dodavatel plánuje skončit.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Rekonstrukce a přístavba Nemocnice Cheb, která patří Karlovarskému kraji, se potýká s vážnými problémy. Stavba se zpožďuje a zhotovitelské sdružení firem chce od smlouvy odstoupit. Kraj ale trvá na tom, aby dodavatel stavbu dokončil.

Rekonstrukci nemocnice za skoro půl miliardy korun provádí sdružení firem ESB-VCES Nemocnice Cheb, za které jedná společnost Energie - stavební a báňská a.s.

Podle náměstka hejtmanky karlovarského kraje Dalibora Blažka (HNHRM) firma dopisy oznámila kraji, že chce od smlouvy odstoupit, zdůvodňuje to špatnou součinností kraje. Kraj ale tuto argumentaci stavebníků odmítá. "Od začátku zahájení realizace stavby kraj usiluje o řádné ukončení díla, s jehož dokončením se zhotovitel dostal do značného prodlení. Bohužel zhotovitel se v posledních týdnech snaží nepřesvědčivým způsobem obhájit dlouhodobou prodlevu v dokončení stavby, obhájit vadné plnění dílčích prací a docílit též výrazné změny cenových podmínek," konstatoval Blažek.

Stavba začala na počátku roku 2017. V chebské nemocnici vyrostl nový pavilon A1 a radikální přestavbu měl prodělat i původní pavilon B. Jenže kraj je kvůli nedodělkům odmítá převzít a trvá na tom, aby dodavatelské firmy smlouvu dál plnily.

"Pokud se tak nestane v termínu do 31. července, jsme připraveni vyvodit z toho veškeré právní důsledky a učinit potřebné právní kroky. Jedním z řešení situace, a my to považujeme za řešení krajní, je odstoupení od smlouvy ve vztahu k dosud nedokončené části. Nyní musíme analyzovat toto řešení mimo jiné i s ohledem na případný urychlený výběr nového zhotovitele dané stavby," doplnil Blažek.

Stavba měla původně skončit letos na podzim. Termín ale problémy mezi krajem a dodavatelem zřejmě posune. Zdravotníci tak zatím musejí pracovat v provizorních podmínkách.

"Případné prodlení stavby pro nás samozřejmě bude komplikací, nicméně jako nemocnice budeme dělat vše pro to, aby péče o pacienty byla i v těchto podmínkám poskytována kvalitně," řekl ČTK Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou chebská nemocnice spadá.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»