Provozuje:
Juris Real Estate

Překrásné zahrady na Pražském hradě se dnes dopoledne nezaplnily.

Desítky lidí vyrazily dnes dopoledne do zahrad, které se otevřely na Pražském hradě. Královská zahrada, Jižní zahrady a horní část Jeleního příkopu se tak zdaleka nezaplnily.

Překrásné zahrady na Pražském hradě se dnes dopoledne nezaplnily.

autor. JURIS REAL, ČTK

Desítky lidí vyrazily dnes dopoledne do zahrad, které se otevřely na Pražském hradě. Královská zahrada, Jižní zahrady a horní část Jeleního příkopu se tak zdaleka nezaplnily.

Kvůli chladnějšímu počasí nevyužila většina příchozích ani možnosti posezení na lavičce a jen se procházela. Zpravidla šlo o dvojice nebo rodiny s dětmi.

Až na výjimky lidé respektovali předepsaná protiepidemický opatření, měli respirátory a dodržovali rozestupy, zjistila na místě zpravodajka ČTK.

Neopakovala se tam tedy situace z minulých dnů, kdy slunečné počasí vylákalo velké množství lidí často bez roušek na náplavky a do pražských parků.

Část zahrad sousedících s historickým sídlem českých králů a prezidentů bude otevřená ode dneška denně od 10:00 hod. do 17:00 hod.

Do Královské zahrady mohou lidé vstupovat od Belvederu, do Jižních zahrad od Opyše a do horní části Jeleního příkopu se dostanou z ulice U Brusnice.

Např. v horní části Jeleního příkopu se dnes mezi 10:00 hod. a 11:00 hod. sešlo v jeden okamžik do stovky lidí. Byli mezi nimi zejména starší lidé v párech a rodiče či prarodiče s dětmi.

„Bydlíme v Praze 6, tak to nemáme daleko. Chtěli jsme s manželem někam blíž přírodě a tady jsme se podívat ještě nebyli, tak jsme se rozhodli, že dneska se to hodí. I počasí je fajn, alespoň tu není tolik lidí,“ řekla ČTK jedna starší paní, která se do Jeleního příkopu vydala se svým mužem.

V Královské zahradě a v Jižních zahradách se dopoledne sešlo lidí ještě méně. V Královské zahradě jich podle odhadu zpravodajky ČTK bylo kolem poledne asi 50 a v Jižních zahradách zhruba 30.

Většinou šlo opět o dvojice ve středním či starším věku nebo rodiny s dětmi. Lavičky byly až na výjimky prázdné.

V Královské zahradě pobíhalo několik předškolních dětí bez roušky a jeden muž šel s respirátorem pod nosem, jinak měli všichni nos a ústa předpisově zakryté.

V Jižních zahradách postávala na vyhlídce čtveřice lidí bez roušek či respirátorů a několik lidí si nos a ústa odkrylo při cestě k zahradám, když šli nahoru po starých zámeckých schodech.

Jakmile došli ke vchodu do zahrady, nasadili si respirátor a někteří si dezinfikovali ruce přípravkem, který tam byl k dispozici.

Vstup do zahrad je zdarma a počet návštěvníků není nijak omezený. Nesmí se tam se zvířaty, na kole či skateboardu. U vchodu stojí policisté, kteří mohou návštěvníky namátkově kontrolovat.

Např. u horní části Jeleního příkopu nepustili dovnitř paní, která přišla se psem. Pražský hrad zrušil plošné vstupní kontroly, které před několika lety zavedl.

Nádvoří Hradu s výjimkou katedrály svatého Víta zůstávají kvůli protipandemickým opatřením nadále uzavřená.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»