Provozuje:
Juris Real Estate

Představujeme nový developerský projekt Praha 22 Královice.

Při příležitosti představení „nové vlajkové lodi“ v developerských projektech naší společnosti, jsme položili několik otázek panu Jakubovi Císařovi, předsedovi představenstva společnosti EURO DEVELOPMENT, a. s.

autor. Jakub Král

„Pane Císaři, Vaše společnost má za sebou několik úspěšných developerských projektů, příkladem jmenujme alespoň Domy Unhošť – Terasy, Domy Herink nebo Domy Dolní Jirčany. Alfou a omegou realitního trhu pak bývá v poslední době cena konkrétní nemovitosti, to platí zejména pro nové developerské projekty. Jaký tedy očekáváte trend ve vývoji cen nemovitostí pro zbytek letošního roku?“

„Úvodem mé odpovědi konstatuji, že samozřejmě naše společnost velmi pečlivě pozoruje trh s nemovitostmi. Ve svých analýzách se neomezujeme pouze na Českou republiku. Všímáme si i realitního trhu v zahraničí. V poslední době jsou totiž mezi občany ČR velmi oblíbené např. rekreační nemovitosti u moře v Chorvatsku, které teď vstoupilo do EU nebo apartmány či pensiony ve velkých lyžařských oblastech v sousedním Rakousku. Konečně pak v poslední době přicházejí velmi pozitivní zprávy z USA, kde začala krize, která ale naší společnost nijak zásadně nepostihla,“ ta však právě v tuzemsku podle Jakuba Císaře doznívá.

„Ceny dvou a vícepokojových bytů tak podle mého názoru budou v roce 2013 ještě malinko klesat, ale pokles nebude nijak výrazný nebo dramatický (podtrhuji), či dokonce skokový, jak nepravdivě informují některá média, které doslova „straší“ naše občany“, konstatuje Jakub Císař. „Důvody poklesu cen větších bytů mají své kořeny právě v ekonomické recesi, kdy lidé kvůli úspoře energií preferují spíše malé byty,“ vysvětluje Jakub Císař.

„Poptávku po bydlení podporují historicky minimální úrokové sazby hypoték. V tomto ohledu hodnotím kladně snahu České národní banky o rozumné nastartování či de facto regulování trhu s bydlením. Lidé totiž platí na měsíčních splátkách za středně velký byt v průměru o 2 500 Kč méně než před 3 lety. Velmi dobré zprávy pak také přicházejí ze sousedního Německa, které je dva roky po krizi, u našich západních sousedů ale také vláda více podporuje stavebnictví a developeři tam nemívají potíže s neustále se měnící finančně či stavebně-právní legislativou. Také veřejná správa je tam pro podnikatele přívětivější. Ale raději obraťme list.“

„Pane Císaři, dnešní, řekněme slavnostní den je ve znamení představení nového developerského projektu Praha 22 – Královice odborné veřejnosti z řad architektů, realitních či hypotečních makléřů, resp. Vašich obchodních partnerů. Mohl byste ho krátce představit i našim čtenářům na našich stránkách, kteří se právě rozhodují o pořízení nové nemovitosti.“

„Tento developerský projekt bych snad mohl vystihnout slovy: vysoká kvalita za rozumnou cenu. Vidíte, začínali jsme náš příjemný rozhovor o cenách nemovitostí a de facto o cenách nemovitostí ho i končíme. Již v měsíci květnu jsme zahájili předprodej domů za akční ceny se slevami od 300.000,- do 590.000,- Kč. Jinak např. předpokládaný termín vydání územního rozhodnutí je tento měsíc a zahájení výstavby rodinných domů proběhne již tento podzim. Našim potencionálním klientům mohu prozradit i to, že jsme pro ně připravili 4 typové rodinné domy (pozn. uváděná užitná plocha je včetně garážového stání), a to: 4kk (103,5m2); 4kk,5kk (120m2); 5kk,6kk (140m2), 6kk (160m2).

Rozhovor s Jakubem Císařem vedla Monika Knesslová.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»