Provozuje:
Juris Real Estate

Předání EÚP, v jehož čele skončil exekutor Dr. Vrána, se prý zkomplikovalo.

Dr. Vrána tvrdil, že nemohl připravit spisy a registry k předání svému nástupci Lukáši Jíchovi, protože mu byl odepřen přístup do sídla EÚP. Jícha Vránovo tvrzení odmítl jako nepravdivé a oponoval, že předání dokumentace nic nebránilo.

Předání EÚP, v jehož čele skončil exekutor Dr. Vrána, se prý zkomplikovalo.

autor. JURIS REAL

Dr. Vrána tvrdil, že nemohl připravit spisy a registry k předání svému nástupci Lukáši Jíchovi, protože mu byl odepřen přístup do sídla EÚP. Jícha Vránovo tvrzení odmítl jako nepravdivé a oponoval, že předání dokumentace nic nebránilo.

Provoz EÚP je podle Jíchy zajištěn. Závěr Vránova úřadování ve vedení EÚP před dvěma týdny doprovázely neshody pracovníků, kvůli nimž v sídle úřadu zasahovala policie.

"Vzhledem k tomu, že spisy, registry a zajištěnými věcmi nedisponuji, nemohu objektivně splnit svoji povinnost (zajistit jejich předání nástupci Jíchovi), než se mi podaří této dispozice domoci soudní cestou," napsal Vrána vedení Exekutorské komory ČR a ministerstvu spravedlnosti.

Kopii dopisu má ČTK k dispozici.

Vrána prý stále nedostal od Jíchy informaci o tom, zda má zájem o koupi majetku a převzetí zaměstnanců či pronajatých prostor EÚP. Vrána také uvedl, že 200 pracovníků EÚP proto zůstává jeho zaměstnanci.

Od pátku se už podle něj nedostanou k exekučním spisům, které budou mít k dispozici pouze Jíchovi pracovníci.

Vrána zároveň upozornil, že před nástupem nového exekutora chtěl zkontrolovat účetnictví a exekuční spisy, avšak nebylo mu to umožněno. Podle Vrány bude proto nutné prověřit, zda se spisy v době jeho nepřítomnosti nebylo manipulováno.

Jícha dnes řekl, že Vrána od poloviny března se svými zaměstnanci nekomunikuje a do sídla úřadu se přes opakované výzvy nedostavil.

"Z tohoto důvodu zajišťuje vedení úřadu od 18. března soudní exekutor René Mohyla, který je Vránovým ustanoveným zákonným zástupcem. Mohyla rovněž připravil exekuční spisy k předání tak, aby k němu mohlo dojít v pátek 1. dubna," uvedl Jícha. Dodal, že má právo pronajaté prostory od dubna využívat, protože nájemní právo Vrány zaniklo. Zároveň ubezpečil, že chod EÚP je od pátku provozně i personálně zajištěn.

Jícha před dvěma týdny Vránu obvinil ze zpronevěry zhruba 3,4 milionu korun a podal kvůli tomu trestní oznámení.

"Máme velmi závažné a fakty podložené podezření, že snaha vyvést zhruba 300 milionů Kč mimo dispozici exekutorského úřadu je jedním z hlavních cílů organizovaného a dobře připraveného nájezdu na exekutorský úřad," uvedl tehdy Jícha. Mimořádná kontrola v EÚP, kterou kvůli sporům jeho zaměstnanců s Vránou provedli pracovníci ministerstva spravedlnosti a Exekutorské komory, našla pochybení týkající se například etického kodexu. Provoz úřadu ale podle komory spory narušily.

Jíchu vybrala výběrová komise, ve které usedli soudní exekutoři, soudci a zaměstnanci ministerstva spravedlnosti.

Vrána stál v čele EÚP od roku 2001.

O odvolání Vrány usiloval ministr Robert Pelikán, který na exekutora loni kvůli stížnostem podal kárnou žalobu. EÚP zahájil činnost v roce 2001. Zaměstnává dvě stovky lidí a ročně řeší 60.000 nových exekucí. Roční obrat EÚP činí bezmála dvě miliardy korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»