Provozuje:
Juris Real Estate

Před krachem se nachází 16 procent sportovišť, kompenzace nestačí.

Pro sportoviště znamenají první dva měsíce roku podle společnosti MultiSport Benefit nejsilnější období tržeb. Ztrátu těchto příjmů nezvládne pokrýt 16 procent zařízení, rezervu na jeden až dva měsíce má zhruba polovina sportovišť.

Před krachem se nachází 16 procent sportovišť, kompenzace nestačí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pro sportoviště znamenají první dva měsíce roku podle společnosti MultiSport Benefit nejsilnější období tržeb. Ztrátu těchto příjmů nezvládne pokrýt 16 procent zařízení, rezervu na jeden až dva měsíce má zhruba polovina sportovišť.

Státní kompenzace na záchranu nestačí. Řešením je pro mnohé jedině otevření. Tato zjištění vyplývají z aktuálního výzkumu MultiSport Benefit, která spolupracuje s asi 2 000 sportovními a relaxačními zařízeními v České republice. Výsledků průzkumu firma uveřejnila v tiskové zprávě.

Vyššími příjmy ze začátku roku mohou sportovní zařízení podle manažera společnosti MultiSport pro ČR Mariána Škripeckého vyrovnat slabší návštěvnost v létě, kdy lidé častěji sportují venku a jezdí na dovolenou.

V případě, že by sportoviště mohla obnovit provoz alespoň na počátku února, většina podnikatelů stávající činnost udrží. "Pokud bychom období bez tržeb v letošním roce rozšířili na tři měsíce, rezervy více než 70 procent sportovišť budou podle našeho šetření vyčerpané a nezbude jim nic jiného, než za současných podmínek trvale zavřít. Činnost by pak dále vyvíjela ani ne třetina sportovišť, což je skutečně alarmující," uvedl.

Na státní podporu podle průzkumu nedosáhlo 14 procent provozovatelů, polovině respondentů pomoc pokryla v průměru deset procent, maximálně ale 20 procent režií.

Vyjma provozních nákladů se sportoviště podle Škripeckého vyrovnávají třeba i se splácením úvěrů nebo kompenzacemi zákazníků s předplaceným členstvím.

Podnikatelé ve sportu mohou žádat o příspěvek na komerční nájem, ale třeba i dotaci z nového programu COVID gastro uzavřené provozovny, ve kterém mají nárok na 400 korun za zaměstnance nebo spolupracující osobu samostatně výdělečně činnou za každý den uzavření.

Vláda v pondělí schválila další program Záruka COVID sport, který jim má usnadnit získat provozní úvěry od komerčních bank.

Fitness centra, posilovny nebo vnitřní bazény byly od 9. října do 10. ledna uzavřeny 79 dní.

Kvůli špatné epidemiologické situaci jim ani nyní není provoz umožněn.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»