Provozuje:
Juris Real Estate

Přečtené knihy mohou obyvatelé Prahy nově odkládat do reuse center.

Přečtené knihy mohou Pražané nově odkládat ve sběrných dvorech ve Vysočanech, Spořilově a Horních Počernicích. Svazky budou z těchto pražských tzv. re-use center odebírat pracovníci společnosti Reknihy, která je bude nabízet novým majitelům.

Přečtené knihy mohou obyvatelé Prahy nově odkládat do reuse center.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Přečtené knihy mohou Pražané nově odkládat ve sběrných dvorech ve Vysočanech, Spořilově a Horních Počernicích. Svazky budou z těchto pražských tzv. re-use center odebírat pracovníci společnosti Reknihy, která je bude nabízet novým majitelům.

Část peněz z prodeje knih firma dá sociálnímu podniku Přestupní stanice. Ten pracuje s lidmi bez domova v metropoli, pro něž mj. vytváří pracovní místa. Oznámil to pražský magistrát, který re-use centra zřizuje.

Lidé ze společnosti Reknihy budou knihy z re-use center pravidelně odebírat, spisy zkontrolují a po zhodnocení jejich stavu je prostřednictvím internetového obchodu nabídnou budoucím novým majitelům.

Svážení knih k prodeji budou mít podle zakladatele Reknih Tadeáše Kuly na starosti cyklisté na nákladních bicyklech. "Díky tomu je tak i logistická část mnohem ekologičtější," sdělil Kula.

Tzv. re-use centra jsou místa, kam Pražané mohou odvézt předměty z domácnosti, které již nepotřebují, ale někomu jinému by ještě mohly posloužit. Odložit tak lze např. nábytek, hračky, bicykly nebo nádobí.

Obsluha darované předměty zhodnotí a pořídí fotografii věci, kterou nahraje do elektronické aplikace. Tam se nejdříve zobrazí zapojeným neziskovým organizacím, městské nábytkové bance, sociálním odborům města a dalším institucím, které se věnují sociálně slabým.

Předměty, které nevyužijí tyto organizace, si mohou lidé následně rezervovat ve veřejně přístupné části aplikace a poté zdarma vyzvednout.

V metropoli jsou nyní tato centra na třech místech, a to ve sběrném dvoře Pod Šancemi ve Vysočanech, ve sběrném dvoře Zakrytá na Spořilově a v Horních Počernicích ve sběrném dvoře Chvalkovická.

Fungují v rámci pilotního projektu, který začal 1. října 2020.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»