Provozuje:
Juris Real Estate

Pražské kino Světozor otevřelo svůj třetí kinosál.

Díky němu bude moci tradiční pražský biograf sídlící ve Vodičkově ulici uvádět přes čtyři stovky filmových projekcí měsíčně, rozšíří svou dramaturgii a také zprovozní samoobslužný bar.

Pražské kino Světozor otevřelo svůj třetí kinosál.

autor. JURIS REAL (zdroj: ČTK)

Díky němu bude moci tradiční pražský biograf sídlící ve Vodičkově ulici uvádět přes čtyři stovky filmových projekcí měsíčně, rozšíří svou dramaturgii a také zprovozní samoobslužný bar.

V metropoli funguje skoro desítka multiplexů a několik jednosálových kin, které se zaměřily na alternativní dramaturgii. Tato kina většinou kvůli stavebním dispozicím a svému umístění nemají možnost růst.

„Ve Světozoru jsme měli to štěstí, že se nám vedle dvou stávajících sálů s celkovou kapacitou přes čtyři stovky míst podařilo umístit i sál třetí. Vejde se do něj 51 diváků,“ sdělil dlouholetý ředitel kina Světozor Petr Jirásek. Kino Světozor tak s odkazem na termín multiplex a na dramaturgii Světozoru i nového sálu označuje jako artplex. „Světozor se promění v artplex, ve kterém bude současně možné zajít na významný filmový festival, přímý přenos opery či divadla ze zahraničí nebo titul z distribuční nabídky. Budeme tak moci promítat tituly, které se ostatní kina pro jejich uměleckou vyhraněnost často bojí nasadit,“ dodal.

Od roku 2004 do Světozoru podle Jiráska zavítalo přes 1,5 milionu diváků. Za posledních pět let je to v průměru kolem 145.000 platících diváků ročně. S novým sálem se v kině otevře i nový, samoobslužný bar a kino zruší tištěný program, bude dostupný již jen digitálně.

Třetí sál vznikl za finančního přispění Státního fondu kinematografie podle návrhu architektonického studia SKUpina a architektů Marcely Steinbachové ve spolupráci s Vítem Holým.

Historie kina Světozor umístěného v jedné z dodnes nejživějších pražských pasáží se začala psát před sto lety. Několik let po první projekci na sklonku roku 1918 bylo kino Světozor přeměněno na kabaret. K původnímu poslání se vrátilo roku 1957, kdy bylo přestavěno na kino panoramatické. V roce 1968 pak Světozor na půldruhého roku ubytoval slavný Kinoautomat, představený poprvé na výstavě Expo ´67 v Montrealu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»