Provozuje:
Juris Real Estate

Pražská koalice rozhodne, které byty bude privatizovat a které ne.

Metropole zastaví privatizaci bytů. Dohodla se na tom pražská koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN).

Pražská koalice rozhodne, které byty bude privatizovat a které ne.

autor. JURIS REAL (s využitím ČTK)

Metropole zastaví privatizaci bytů. Dohodla se na tom pražská koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN).

Koalice se teď domlouvá na tom, kterých bytů a v jaké fázi privatizace se zastavení prodeje bude týkat. Prodány budou byty, které již získaly souhlas některého z orgánů města, např. zastupitelstva.

ČTK a deníku Právo to dnes sdělili náměstek primátora Petr Hlaváček (za TOP 09) a předseda bytového výboru Pavel Zelenka (Praha Sobě).

Proti okamžitému zastavení privatizace naposledy protestovali lidé na Praze 14.

"Obecně je shoda na zastavení privatizace. Teď jde jenom o fázi těch rozjetých privatizací, kdy TOP 09 k tomu přistupuje tak, že ty, které jsou již ve významné fázi a bylo přislíbeno, že byty budou privatizovány, tak se to dokončí" řekl Hlaváček. Taktéž Zelenka uvedl, že Praha nechce pokračovat ve výprodeji bytového fondu. "Debata (koaliční) byla pouze o tom, kde chceme vést tu hranici ukončení privatizace. Shodli jsme se, že jí bude závazný pokyn zastupitelstva nebo magistrátu," řekl Zelenka. Kterých přesně bytů se hranice bude týkat, neřekl. Případy budou teprve posuzovány.

Jednou z podmínek privatizace v minulosti bylo, že lidé nesmí vlastnit další byty a nemovitosti.

Podle Zelenky by tak nebylo od hlavního města správné a fair zastavit prodej bytů v případě, že se lidé zbavili majetku a učinili nevratná majetková rozhodnutí.

Naposledy vedení města za záměr zastavit privatizaci kritizovali obyvatelé z Černého mostu na Praze 14.

Zastavení privatizace by se dotklo asi tisícovky lidí. Podle nájemců by to bylo nemorální a z pohledu města navíc ekonomicky kontraproduktivní.

Hlavní město schválilo záměr privatizace zbylých bytů v panelových domech na Černém Mostě v roce 2008, většina byla nájemcům rozprodána již v 90. letech.

V roce 2012 zastupitelé o prodeji definitivně rozhodli. Nyní měla přijít na řadu třetí vlna prodeje.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»