Provozuje:
Juris Real Estate

Pražané se stěhují do dříve přehlížených čtvrtí.

Táhnou tak např. Libeň nebo Malešice.

Pražané se stěhují do dříve přehlížených čtvrtí.

autor. JURISREAL

Táhnou tak např. Libeň nebo Malešice.

Deset tisíc nových bytů bylo v metropoli na přelomu roku připraveno k nastěhování v celkem 106 developerských projektech. Nejvíc se staví v severovýchodní části města, především v Praze 9 a okolí, rozsáhlou bytovou výstavbu má Praha 5 a také Praha 15. Studie Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) poukázala na nerovnoměrné využívání pražských lokalit pro novou bytovou výstavbu. Jen v Horních Měcholupech je aktuálně k dispozici zhruba 1000 nových bytů, v Libni pak 800, hranici 500 nabízených nových bytů za letošní rok překonali developeři v Malešicích, Hlubočepech a Vysočanech.

Naopak v historickém centru města nevzniká žádný větší bytový projekt. "Hlavním cílem analýzy je identifikovat a vyhodnotit stav a vývoj území hlavního města z hlediska využívání jednotlivých lokalit pro účely nové bytové výstavby, tak aby bylo povědomí města, odborné i široké veřejnosti o bytové výstavbě v Praze kompletní," uvedl autor analýzy Michal Němec. "Vznik nových bytů je v zásadě pozitivním jevem naznačujícím, že Praha je stále atraktivní místo nejen k práci či návštěvě, ale i k životu," konstatoval primátor Tomáš Hudeček (TOP 09). Metr čtvereční v novém bytě stojí v Praze průměrně kolem 50 tisíc korun. Obsazenost nabízených bytů je v průměru téměř 60procentní, v některých lokalitách přesahuje 70 procent. Závěry analýzy použije Praha při přípravě dokumentů o budoucím rozvoji města.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»