Provozuje:
Juris Real Estate

Praha se stala druhým nejlepším městem pro život v regionu.

Praha se stala druhým nejlepším městem pro život a podnikání v regionu střední a jihovýchodní Evropy. Nejlepší je Vídeň, která mezi stovkou vybraných světových měst skončila na pátém místě. Praha skončila na 23. příčce.

Praha se stala druhým nejlepším městem pro život v regionu.

autor. JURIS REAL

Praha se stala druhým nejlepším městem pro život a podnikání v regionu střední a jihovýchodní Evropy. Nejlepší je Vídeň, která mezi stovkou vybraných světových měst skončila na pátém místě. Praha skončila na 23. příčce.

Toto zjištění vyplývá ze studie mezinárodní poradenské společnosti Arcadis, jež má ČTK k dispozici. Jednotlivá města byla hodnocena podle kvality života obyvatel, úrovně podnikatelského prostředí a dlouhodobě udržitelného rozvoje.

"Praha je v aktuálním žebříčku Arcadis Sustainable Cities Index hodnocena jako tzv. vyrovnaný inovátor. V kvalitě života obyvatel a úrovni podnikatelského prostředí se celosvětově umístila velmi vysoko. Index oceňuje např. dostupnost a kvalitu zdravotní péče, bezpečnost, rozvoj turismu, řadu příležitostí k podnikání a širokou nabídku pracovních míst," sdělila Lenka Matějíčková z české pobočky Arcadis. V případě trvale udržitelného rozvoje podle ní studie dobře hodnotí vodní hospodářství a zeleň ve městě. Naopak prostor pro zlepšení je v dopravě, geografickém i virtuálním propojení města a ve zlepšení odpadového hospodářství.

"Přední místo Praze ve středoevropském srovnání zajišťuje množství zeleně, dostupnost a kvalita zdravotní péče a vyváženost pracovního a osobního života. Praha je pro návštěvníky velmi atraktivní a sama turismus maximálně podporuje. Index poukazuje na nutnost omezit emise oxidu uhličitého, podpořit alternativní způsoby dopravy, jako elektromobily a cyklodopravu a zlepšit zpracování odpadních vod," konstatovala dále Matějíčková. Při řešení dopravní situace je podle studie potřebné vybudovat záchytná parkoviště, která by navazovala na systém MHD. K restriktivním opatřením, která v současnosti zavádějí mnohé evropské metropole, náleží omezení vjezdu do centra města pro auta, jež nesplňují určité emisní limity," uvádí dále studie. Klíčové je podle ní také dobudování vnitřního a vnějšího dopravního okruhu a rozvíjení sítě pražské městské hromadné dopravy, jako např. linka metra D.

V celkovém žebříčku se nejlépe umístil Londýn, následují Stockholm, Edinburgh, Singapur a Vídeň. V rámci regionu jsou na tom po Vídni a Praze nejlépe Varšava (celkově 54.), Budapešť (57.) a Moskva (58.).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»