Provozuje:
Juris Real Estate

Práce na podepření mostu u Vltavské opět v únoru omezí automobily i tramvaje.

Práce na podepření poškozeného mostu v Bubenské ulici nedaleko stanice metra C Vltavská znovu omezí automobilovou a tramvajovou dopravu. Auta ve směru do Holešovic po mostě neprojedou od sobotního rána do neděle 24. února.

Práce na podepření mostu u Vltavské opět v únoru omezí automobily i tramvaje.

autor. JURIS REAL

Práce na podepření poškozeného mostu v Bubenské ulici nedaleko stanice metra C Vltavská znovu omezí automobilovou a tramvajovou dopravu. Auta ve směru do Holešovic po mostě neprojedou od sobotního rána do neděle 24. února.

Tramvajová doprava pod mostem bude přerušena o nadcházejícím a také posledním únorovém víkendu, mezi tím od pondělí 11. do pátku 22. února tramvaje pod mostem pojedou jen směrem z Vltavské na Strossmayerovo náměstí.

Na svém webu to dnes uvedla Technická správa komunikací (TSK).

Most byl kvůli havarijnímu stavu uzavřen loni v říjnu a před koncem roku byl po zátěžových zkouškách zprovozněn jedním pruhem pro osobní vozy a další auta do 3,5 tuny. Provizorní podpěry dosud most podepíraly pouze ve dvou místech, začátkem tohoto týdne prostor pod mostem převzala stavební firma Hochtief, aby pod most umístila další podpěry. "Podepřou se kritická místa mostu, aby se pod most vrátila tramvajová doprava v plném rozsahu a současně mohl být most bezpečně používán, než se rozhodne o jeho další budoucnosti," uvedla TSK. Po podepření druhého a čtvrtého mostního pole chce TSK obnovit plný provoz aut do 3,5 tuny a také tramvajovou dopravu ve všech směrech. Kvůli pracím byl už dřív přerušen provoz tramvají mezi Těšnovem a Vltavskou.

Samotná stavba a montáž dalších podpěr by měla začít v polovině února, záležet bude i na počasí. "Celou druhou etapu podepření mostu bychom měli dokončit přibližně do jednoho měsíce, uděláme ale vše pro to, abychom to zvládli dříve," uvedl generální ředitel TSK Petr Smolka. Most se kvůli budování dalších podpěr uzavře pro všechna auta ve směru do Holešovic od soboty 9. února od 06:00 do půlnoci v neděli 24. února. Opačným směrem na Hlávkův most auta po souběžném mostě projedou bez omezení.

Do neděle 24. února by měla trvat i všechna omezení tramvajové dopravy. Linka 14 už od pondělí nejezdí po Hlávkově mostě, ve směru z centra končí u Bílé labutě, z Palmovky na Vysočanskou jezdí místo ní linka 6. Zcela přerušen bude provoz tramvají o víkendech 9. a 10. února a 23. a 24. února. Linky 1 a 25 pojedou ze Strossmayerova náměstí odklonem přes Výstaviště na Maniny. Linka číslo 12 bude končit na Výstavišti. Od pondělí 11. února do pátku 22. února budou linky 1 a 25 projíždět pod mostem pouze z Vltavské na Strossmayerovo náměstí. V opačném směru bude odklon přes Výstaviště na Maniny. Linka 12 objede v tomto období Holešovice kolem dokola. Práce na dalších podpěrách by měly TSK vyjít na 16 milionů korun. Co bude s mostem dál, zatím není rozhodnuto. Jednou z možností je, že bude v rámci proměny okolí Vltavské zbořen a auta a tramvaje by se křížily na běžné křižovatce. Nyní po mostě jezdí auta a pod ním projíždějí tramvaje. O žádné z konkrétních variant však hlavní město zatím nejednalo.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»