Provozuje:
Juris Real Estate

Pozor na zneužívání nemovitostí neznámých majitelů!

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových varuje před podvodníky, kteří v souvislosti se zveřejněnými seznamy nemovitostí s nejednoznačně určenými vlastníky mohou lidem za úplatu nabízet pomoc při prokazování nároku na danou nemovitost.

Pozor na zneužívání nemovitostí neznámých majitelů!

autor. JURIS REAL

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových varuje před podvodníky, kteří v souvislosti se zveřejněnými seznamy nemovitostí s nejednoznačně určenými vlastníky mohou lidem za úplatu nabízet pomoc při prokazování nároku na danou nemovitost.

Zatím ojedinělý případ zaznamenali úředníci nedávno na Chebsku, sdělil ČTK mluvčí ÚZSVM Robert Hurt. Podvodník, který se vydával za vedoucího pracovníka krajského pracoviště ÚZSVM v Plzni, osobně navštívil starší paní a informoval ji, že ve zmiňovaných seznamech publikovaných na internetových stránkách úřadu našel několik pozemků jejích rodičů.

Seniorku požádal o peníze na zaplacení kolku pro jednání s katastrálním úřadem a další hotovost na další kolky si chtěl vyzvednout při opakované návštěvě.

Navíc ženu mylně informoval, že musí podat své nároky do konce dubna letošního roku. Lhůta přitom uplyne až na konci roku 2023.

Na podvod se přišlo, když si žena totožnost muže telefonicky ověřovala na chebské pobočce úřadu. Jeho pracovníci okamžitě informovali policii, která falešného úředníka při druhé návštěvě seniorky zadržela. V souvislosti s tímto případem se úřad rozhodl varovat občany před dalšími možnými podvodníky. Občany upozornil, že při pátrání po neurčitých vlastnících nepožaduje od lidí žádné peníze. "Zaměstnanci ÚZSVM rovněž osobně nenavštěvují jednotlivé potenciální majitele či dědice po majitelích nemovitostí vedených v seznamech neznámých vlastníků," uvedl v tiskové zprávě.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v březnu informoval o tom, že na svém webu zveřejnil 192.000 nedostatečně identifikovaných vlastníků nemovitostí vedených v katastru nemovitostí.

Z analýzy dat o 192.000 neznámých vlastníků vyplynulo, že mnohé z nemovitostí mají více neznámých spoluvlastníků. Celkem jde o 91.800 nemovitostí, z toho zhruba 88.000 pozemků a 3800 staveb.

Na internetových stránkách se mohou občané také informovat, jak postupovat při prokazování svých případných nároků.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Všechny články a aktuality »»