Provozuje:
Juris Real Estate

Pozitivní trend potvrzen.

Dlužníků v Registru fyzických osob SOLUS opět ubylo.

Pozitivní trend potvrzen.

autor. JURIS REAL

Dlužníků v Registru fyzických osob SOLUS opět ubylo.

Ke konci 1. čtvrtletí 2015 evidovalo sdružení SOLUS ve svém Registru fyzických osob dluh po splatnosti u 8,18 % dospělých obyvatel ČR (ve srovnání s 8,23 % k 31. 12. 2014).

K poklesu počtu osob, které nejsou schopny plnit své závazky u členů sdružení SOLUS, tak došlo již ve druhém čtvrtletí v řadě.

Do činnosti sdružení SOLUS, které Registr fyzických osob provozuje, je zapojeno 46 společností z 6 ekonomických sektorů.

V oblasti bankovnictví, nebankovních finančních institucí a telekomunikačních operátorů eviduje sdružení SOLUS informace o neplatících klientech z většiny trhu.

Právě díky výměně informací o klientech, kteří neplní řádně své smluvní závazky, se daří efektivně zamezovat jejich dalšímu zadlužování.

„Spojení informací z více ekonomických sektorů a spolupráce s největšími poskytovateli služeb v daných odvětvích dává sdružení SOLUS jedinečnou datovou základnu. Zapojením více sektorů do jedné databáze je Registr fyzických osob SOLUS na českém trhu unikátní,“ uvádí Jan Stopka, tajemník sdružení SOLUS.

Vůbec poprvé v historii sledování regionálních statistik došlo ke zlepšení ve všech krajích ČR.

Dlouhodobě nejhorší je situace v Ústeckém kraji, kde u členů sdružení SOLUS dlouhodobě neplní své závazky 15,24 % dospělých obyvatel kraje.

Desetiprocentní hranici překračuje také Karlovarský kraj, Liberecký kraj a Moravskoslezský kraj.

Nejméně potíží se splácením závazků eviduje SOLUS naopak na Vysočině a ve Zlínském kraji, kde se pohybuje podíl osob s dluhem po splatnosti kolem hranice 5,5 %.

Ke snižování počtu klientů v prodlení pomáhají i moderní a efektivní cesty, jak mohou svou platební morálku pravidelně ověřovat – například prostřednictvím služby SMS Výpis.

Při využití aplikace v chytrém telefonu získá klient informaci o existenci případných dluhů či nedoplatků v

Registru fyzických osob SOLUS během několika vteřin.

Druhý a další dotaz do registru touto formou přitom stojí pouze 30 Kč.

Sdružení SOLUS sdružuje aktuálně 46 společností, které se svojí činností snaží omezovat další zadlužování osob, které již své aktuální závazky nejsou schopny splácet.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»