Provozuje:
Juris Real Estate

Pozemky v metropoli za pět let zdražily, někde dokonce až na dvojnásobek.

Pozemky v Praze za posledních pět let výrazně zdražily, někde až na dvojnásobek. Nejdražším pro bydlení se stal Karlín, pozemky pod kancelářemi jsou nejdražší na Smíchově, Pankráci a také v Karlíně.

Pozemky v metropoli za pět let zdražily, někde dokonce až na dvojnásobek.

autor. JURIS REAL

Pozemky v Praze za posledních pět let výrazně zdražily, někde až na dvojnásobek. Nejdražším pro bydlení se stal Karlín, pozemky pod kancelářemi jsou nejdražší na Smíchově, Pankráci a také v Karlíně.

Vyplývá to z aktuální studie realitní poradenské společnosti CBRE, která porovnává ceny komerčních pozemků v letech 2010 a 2015.

Nejvýrazněji vzrostly ceny pozemků u kancelářských projektů na Praze 5 - Smíchově. Ty se v roce 2010 pohybovaly v rozmezí 6000 až 8000 korun za metr čtvereční plánované pronajímatelné plochy a v roce 2015 se dostaly na 10.000 až 14.000 korun za metr čtvereční. "U kancelářských projektů jsou nejdražší pozemky na Smíchově, Pankráci a v Karlíně, kde ceny dosahují 13.000 až 14.000 korun za metr čtvereční. Navíc Smíchov zaznamenal velký nárůst cen oproti roku 2010. Důvodem je oblíbenost této lokality i nedostatek ploch vhodných k výstavbě kancelářských projektů," podotkl šéf prodejů a akvizic CBRE Jan Hospodář. U rezidenčních pozemků zaznamenala velkou změnu lokalita Prahy 5 - Nových Butovic, kde se ceny v roce 2010 pohybovaly mezi 4000 až 5000 korun za metr čtvereční plánované čisté prodejní plochy a v roce 2015 vzrostly na 6000 až 9000 korun za metr čtvereční. Na Praze 8 se ceny pozemků pod rezidenčními stavbami zvedly z 5000 až 8000 korun za metr čtvereční v roce 2010 na letošních rekordních 9000 až 13.000 korun za metr čtvereční.

"Nejdražší lokalitou, která zaznamenala i největší nárůst cen rezidenčních projektů, je bezesporu Karlín. Je to oblast, která se v posledních letech významně rozvinula. Karlín je blízko centra a v posledním desetiletí se z něho stala etablovaná kancelářská lokalita, což zvýšilo zájem rezidenčních developerů," vysvětlil Hospodář. Takřka o čtvrtinu (24 procent) vzrostly za pět let ceny průmyslových pozemků v Praze, Brně a Plzni. Jen na Ostravsku stagnovaly. Naopak ceny maloobchodních pozemků za posledních pět let poklesly všude.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»