Provozuje:
Juris Real Estate

Pozemky např. v průmyslové zóně v Nymburce možná zlevní.

Vše ale přitom záleží na skutečnosti, zda Sněmovna a taktéž Senát "posvětí" právní předpis na ochranu zemědělského půdního fondu.

Pozemky např. v průmyslové zóně v Nymburce možná zlevní.

autor. JURIS REAL

Vše ale přitom záleží na skutečnosti, zda Sněmovna a taktéž Senát "posvětí" právní předpis na ochranu zemědělského půdního fondu.

Lukrativní pozemky v průmyslové zóně v Nymburku by se mohly začít lépe realitně prodávat ve druhé polovině tohoto roku. Jejich převody však doteď zdržují vysoké poplatky za vynětí ze zemědělského půdního fondu, které by se měly snížit po odsouhlasení nové právní normy.

V Nymburské průmyslové zóně působí dva investoři, další zájemce, např. ze sousedního Polska a Ruska, odradily vysoké poplatky. Nymburk pozemky nabízí za 300 korun za m2, případný investor ale musí zaplatit taktéž 1 350 korun za metr čtvereční za jejich vynětí ze zemědělského půdního fondu.

"Vláda ČR na počátku prosince schválila návrh znění nového zákona o ochraně zemědělského půdního fondu. My bychom chtěli využít zákonné výjimky, která platí pro výrobu, ale ovšem ne pro logistiku. Pak bychom se dostali na 35 procent za vynětí," uvedl místostarosta Vocásek. Podle jeho názoru musí legislativní návrh schválit ještě Sněmovna a Senát. "Mám informaci, že teď je zákon v tzv. prvním čtení ve Sněmovně. Právní norma by měla v případě jejího schválení platit od 1. června," dodal s tím, že zájemci existují, výhodou v nákupu pozemků v průmyslové zóně vidí v blízkosti obchvatu a dálnice D11 a v jejich kompletním zasíťování. V průmyslové zóně, která je rozdělena na severní a jižní část, se nachází ještě k dispozici zhruba 240 hektarů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»