Provozuje:
Juris Real Estate

Posledních 5 let byly ve znamení velkého zájmu o reality všech typů.

České ekonomice se dařilo taktéž, úrokové sazby se drží na nejnižší úrovni za posledních 20 let. Nastal boom s hypotékami, protože lidi mají zájem na tom, aby bydleli ve vlastním. Trh nemůže ale stoupat do nekonečna, stejně tak i trh s nemovitostmi.

Posledních 5 let byly ve znamení velkého zájmu o reality všech typů.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Hypoindex)

České ekonomice se dařilo taktéž, úrokové sazby se drží na nejnižší úrovni za posledních 20 let. Nastal boom s hypotékami, protože lidi mají zájem na tom, aby bydleli ve vlastním. Trh nemůže ale stoupat do nekonečna, stejně tak i trh s nemovitostmi.

Nabídka bytů v centrech nedokáže plně pokrýt poptávku a ceny bytů stoupají. Lidé čím dál tím víc hledají své vysněné bydlení v okolí velkých měst.

„Změny v trendu jsou dobře patrné na realitním trhu v Praze a Brně. Na obou trzích poklesl počet nemovitostí v nabídce, což na první pohled žene ceny nemovitostí stále vzhůru. Ale růst cen je už nyní výrazně nižší. U bytů je růst cen nejpomalejší od roku 2015,“ říká Vladimír Kuliš ze CENTURY 21. Od zavedení nových parametrů ČNB neuplynul ani jeden rok a v některých oblastech dochází k poklesu nabídkových cen. Zejména pak v ne tak oblíbených lokalitách, žádané lokality svou cenu drží. „Tato situace potvrzuje, že český realitní trh dozrává a vývoj cen nemovitostí už daleko více ovlivňuje lokalita a její charakteristika jako dostupnost, demografické složení, občanská vybavenost a podobně. To potvrzují rozevírající se nůžky cen nemovitostí ve městech,“ dodává Vladimír Kuliš.

Lidé, kteří chtějí bydlet ve vlastním, ale nedosáhnou na ceny bytů a nemovitostí v centrech. hledají v širším okolí.

„Regionální kanceláře CENTURY 21 zaznamenaly vyšší zájem o pozemky a rodinné domy či rekreační objekty s možností celoročního bydlení. Častý jev je dělení pozemku a nová výstavba na těchto místech. Klienti kupují v okolí větších měst i rodinné domy k rekonstrukci, přičemž zrovna tento segment dříve nebyl pro koncové klienty moc atraktivní,“ konstatuje Lenka Kolenovićová z CENTURY 21.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»