Provozuje:
Juris Real Estate

Poradní organizace doporučila zápis českých lázní na seznam UNESCO.

Poradní organizace ICOMOS doporučila mezinárodní sériovou nominaci Slavné lázně Evropy/Great Spas of Europe k zápisu na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

Poradní organizace doporučila zápis českých lázní na seznam UNESCO.

autor. JURIS REAL, ČTK

Poradní organizace ICOMOS doporučila mezinárodní sériovou nominaci Slavné lázně Evropy/Great Spas of Europe k zápisu na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

ČTK o tom informoval starosta Františkových Lázní Jan Kuchař (STAN).

Celkem 11 lázeňských měst z celé Evropy usiluje o zápis několik let, koronavirová krize ale rozhodování oddálila. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout zřejmě letos v červenci.

Doporučení ICOMOS (Mezinárodní rady památek a sídel) je podkladem pro jednání Výboru pro světové dědictví, který na 44. zasedání 16. až 31. července 2021 rozhodne i o nominaci evropských lázeňských měst, mezi kterými jsou tři města z Karlovarského kraje - Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy Lázně.

Podle starosty Františkových Lázní organizace ICOMOS, jejíž komisaři už v roce 2019 navštívili česká lázeňská města v Karlovarském kraji, ve svém posudku mimo jiné potvrdila, že Slavné lázně Evropy jsou výjimečným dokladem fenoménu evropského lázeňství, které vzkvétalo především od 18. do počátku 20. století a přineslo řadu inovativních myšlenek v oblasti balneologie, medicíny, městského plánování a architektury i trávení volného času. "Věřím, že rozhodnutí výboru bude stejně pozitivní, a na konci července tak budeme moci oslavit vstup našeho města mezi prestižní místa UNESCO,“ sdělil starosta Františkových Lázní.

Na vytoužený vstup na seznam památek se lázeňská města v Karlovarském kraji připravují nejen prací na dokumentech pro zapsání na seznam UNESCO, ale i praktickými opatřeními. Kdyby získala mezinárodně uznávaný status, čekají zvýšený zájem turistů z celého světa.

Města proto připravují nová odstavná parkoviště, upravují své lázeňské parky, informační systémy nebo chystají lepší vzájemné dopravní propojení.

I u hornických památek Krušnohoří (Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří) zapsaných na seznam UNESCO v roce 2019 se zvýšil zájem turistů.

Nominaci Slavné lázně Evropy/Great Spas of Europe připravily Belgie, Francie, Itálie, Německo, Rakousko, Velká Británie a Česko.

Tvoří ji 11 významných lázeňských měst, vyjma těch českých jde o Baden-Baden, Bad Ems, Bad Kissingen, Baden u Vídně, Bath, Montecatini Terme, Spa a Vichy.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»