Provozuje:
Juris Real Estate

Polovina nejprodávanějších projektů je z dílny dvou největších developerů.

Polovina Top 10 nejprodávanějších projektů na pražském realitním trhu pochází z dílny dvou největších developerů. Central Group a Finep obsadili hned čtyři první příčky žebříčku loni nejprodávanějších pražských projektů.

Polovina nejprodávanějších projektů je z dílny dvou největších developerů.

autor. JURIS REAL

Polovina Top 10 nejprodávanějších projektů na pražském realitním trhu pochází z dílny dvou největších developerů. Central Group a Finep obsadili hned čtyři první příčky žebříčku loni nejprodávanějších pražských projektů.

Tím projektem, o který byl loni největší zájem, byly Letňanské zahrady společnosti Central Group. Jen zde se prodalo 353 bytů, což je pět procent celkového pražského prodeje.

Prodej bytů v pěti nejprodávanějších projektech se podílel na celkovém loňském prodeji v Praze hned 20 procenty. Toto zjištění vyplývá ze společných analýz firem Central Group, Trigema a Skanska Reality.

Na žebříčku nejprodávanějších projektů je dobře vidět koncentrace trhu do rukou velkých firem. „Jen velký developer je totiž schopen dodávat na trh velké rozvojové projekty a stavět celé nové městské čtvrti s občanskou vybaveností,“ sdělila výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

„Právě takové projekty by mělo město a městské části podporovat. Je přece v jejich zájmu, aby vznikaly projekty, které současně vytvoří velké množství bytů a developer je díky tomu schopen k nim nabídnout městské části také pomoc s budováním následné občanské vybavenosti, jako jsou například obchody, provozovny služeb, restaurace či školky pro děti budoucích obyvatel,“ dodala

Central Group je dlouhodobě největším stavitelem nových bytů v Praze i celém tuzemsku. Vloni prodal 1243 bytů za 5,2 miliardy korun a na pražském trhu se podílí 18,7 procenta.

Žádný jiný developer loni nepřekročil v Praze ani desetiprocentní podíl na trhu.

Dvojkou na pražském trhu je Finep se zhruba polovičním prodejem, následuje Skanska Reality, AFI a Daramis.

Celkem bylo v Praze za rok 2016 prodáno 6 650 nových bytů s vydaným územním rozhodnutím. Nabídka developerů se ale za stejnou dobu ztenčila.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»