Provozuje:
Juris Real Estate

Politici z Prahy 6 žádají od prezidenta republiky otevření areálu Hradu.

S požadavkem na otevření areálu Hradu se na prezidenta Miloše Zemana obrátili místopředseda Senátu a zastupitel Prahy 6 Jiří Růžička a místostarosta šesté městké části Jan Lacina (STAN).

Politici z Prahy 6 žádají od prezidenta republiky otevření areálu Hradu.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

S požadavkem na otevření areálu Hradu se na prezidenta Miloše Zemana obrátili místopředseda Senátu a zastupitel Prahy 6 Jiří Růžička a místostarosta šesté městké části Jan Lacina (STAN).

V otevřeném dopise, který má ČTK k dispozici, uvedli, že úplné uzavření části města považují za naprosto nestandardní, nepřijatelné a chápou ho jako výraz zvůle a neúcty nejen k obyvatelům Prahy, ale i k občanům celé České republiky.

Obdobnou výzvu adresovali prezidentovi již před dvěma lety, kdy ho žádali o odstranění zátarasů a kontrol při vstupu do areálu. Po dvou letech je podle Růžičky a Laciny situace ještě horší. Hrad je uzavřen kompletně.

"Při rozhodnutí areál neprodyšně uzavřít lze samozřejmě argumentovat nouzovým stavem a nebezpečím, že se návštěvníci nakazí covidem-19. To ovšem v areálu Pražského hradu určitě nehrozí víc než kdekoli jinde v ČR. Domníváme se, že zcela postačuje důsledně respektovat vládní opatření, která na aktuální nebezpečí reagují," uvádějí autoři dopisu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»