Provozuje:
Juris Real Estate

Pokud se dlužník nájemného nevystěhuje, může skončit i u soudu.

Na poradnu se obrací jak majitelé bytů, tak i nájemci. V poslední době šlo např. o dotaz, jak skončí případ, kdy obyvatelka za pronájem bytu neplatila, avšak ani se na výzvu majitele neodstěhovala pryč, přestože měla přesně dané datum.

Pokud se dlužník nájemného nevystěhuje, může skončit i u soudu.

autor. JURIS REAL

Na poradnu se obrací jak majitelé bytů, tak i nájemci. V poslední době šlo např. o dotaz, jak skončí případ, kdy obyvatelka za pronájem bytu neplatila, avšak ani se na výzvu majitele neodstěhovala pryč, přestože měla přesně dané datum.

Právnička jí doporučila, aby výzvy co nejdříve rozhodně uposlechla.

"Dostala jsem výpověď z bytu kvůli dluhu na nájemném. K určenému datu jsem se nevystěhovala, jelikož zatím pro sebe a dítě sháním jiný byt. Mohou mě z bytu vystěhovat násilím?" zněl dotaz jedné z čtenářek, která se obrátila na poradnu Portálu o bydlení. Domnívala se zřejmě, že má právo na to, aby v bytě zůstala, dokud nesežene jí, například levnější, zvláště proto, že v něm nebydlí sama, ale s malým dítětem.

Jenže v tomto případě má smůlu, protože neplatila nájem, a proto na ní majitel bytu nemusí brát žádné ohledy. "Pokud neodevzdáte byt pronajímateli v den skončení nájmu, váš dluh na nájemném bude dál narůstat, neboť pronajímatel má právo na náhradu ve výši ujednaného nájemného," upozornila ji ve své odpovědi právnička Iveta Golasová ze Sdružení nájemníků. A nejen to. Podle ní je navíc pravděpodobné, že pronajímatel v souladu s platnou legislativou požádá žalobou soud o vyklizení bytu a následně o výkon rozhodnutí, kdy tedy bude nájemnice vystěhována. To sice může celkem trvat několik měsíců, ale rozhodně se nevyplatí spoléhat na to, že po tu dobu lze ještě v bytě v klidu bydlet (zdroj Portál o bydlení).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»