Provozuje:
Juris Real Estate

Pohoda bydlení na devítce

Rezidenční projekt Rajský vrch v deváté městské části uzavírá další etapu výstavby Slavností stromů.

Pohoda bydlení na devítce

autor. JURIS REAL

Rezidenční projekt Rajský vrch v deváté městské části uzavírá další etapu výstavby Slavností stromů.

Místo. Město. Život. Tři hesla provázejí od počátku výjimečný rezidenční projekt Rajský vrch na Praze 9. Po třech letech, která uběhla od zahájení prodeje prvních stavebních parcel, je patrná opodstatněnost sloganu. Místo přitahuje pozornost díky skvělé infrastruktuře či blízkosti parků.

Je součástí města se všemi výhodami. A již ožilo desítkami majitelů rodinných i řadových domů. K nim během několika týdnů přibude dvaadvacet vlastníků dokončovaných řadových domů ve druhé fázi a na jaře 2016 i prvních 48 majitelů bytů v úvodní etapě bytových domů.

Tento milník v realizaci projektu Rajský vrch se ryze česká inženýrská a investiční společnost Landia Management s.r.o. rozhodla připomenout sousedskou akcí „Slavnost stromů“. Ve čtvrtek 15. října se na nově vybudované komunikaci uprostřed nového areálu odehraje „lesně“ laděné setkání stávajících i budoucích obyvatel a potenciálních zájemců o bydlení v této lokalitě. Zodpovědný přístup investora dokládá také to, že účastníci budou vybírat stromy pro budoucí výsadbu zeleně nebo herní prvky a mobiliář chystaného dětského hřiště a relaxační zóny pro rodiče.

„Slavnost stromů je pro nás i malou oslavou. Dosud všechny fáze projektu byly vyprodány před dokončením. S největší pravděpodobností se tak stane i v případě druhé fáze řadových domů. Ostatně, i v našem dalším projektu Živé Letňany zbývá z 94 jednotek půl roku do kolaudace deset bytů,“ říká Petr Tomášek, ředitel společnosti Landia Management s.r.o. I s ohledem na velký zájem, kdy převládá poptávka po dvou- a čtyřpokojových bytech, společnost v těchto dnech zahájila v rámci projektu Rajský vrch prodej dalších 24 jednotek ve druhé fázi bytových domů. Všechny etapy projektu Rajský vrch jsou financovány PPF Bankou. Generálním dodavatelem je společnost Metrostav. Více informací na www.rajskyvrch.cz a na Facebooku.

Velkoryse pojaté řadové domy 2. fáze přivítají své obyvatele již letos před Vánoci. Majitelé tak rozšíří řady obyvatel z 1. fáze a vlastníků zhruba 60 stavebních parcel, které byly vyprodány během rekordně krátké doby. Unikátně pojatý koncept participativní výstavby a přístup, který společnost Landia Management s.r.o. zvolila, tkví v aktivaci života stávajících i budoucích obyvatel. Samotní rezidenti totiž mají možnost se angažovat a rozhodovat například o vzhledu veřejného prostoru. Uliční akce s názvem Slavnost stromů konaná ve čtvrtek 15. 10. 2015 od 14:00 do 19:00 hodin na Rajském vrchu na ulici Mrázkova nebude pouze přátelským sousedským setkáním. Obyvatelé budou moci ovlivnit vzhled okolí svého domova. Například vybrat stromy, které budou vysazeny ve veřejném prostoru, nebo herní prvky plánovaného dětského hřiště.

Pro děti bude připravena podzimní tvořivá dílna spojená s obalováním stromů do nových barev a vzorů či edukativní koutek, který je seznámí s faunou s flórou běžně se vyskytující v přilehlém okolí. Rajský vrch se totiž nachází v katastru městské části Praha 9, respektive 14, poblíž parků U Čeňku a Čihadla a láká nejen milovníky zeleně, ale také příznivce bydlení v nízkoenergetickém rodinném domě nebo aktivně tráveného času. V rámci čtvrtečního odpoledne si budou moci návštěvníci vůbec poprvé prohlédnout dokončený třípodlažní rodinný dům v rámci právě dokončované 2. fáze řadových domů, které jsou rozdělené do čtyř sekcí – dvou po šesti třípodlažních a dvou po pěti dvoupodlažních domech. Ke společným rysům patří vnější design, řešený do nejmenšího detailu, ale třeba i dispozice 5+kk nebo dostatečná velikost zahrad.

Společně s architekty z renomovaného architektonického ateliéru KAAMA v čele s ing. arch. Karlem Mrázkem do nich společnost Landia Management s.r.o. promítla požadavky klientů a nejčastější návrhy na dispoziční úpravy realizované v rámci 1. fáze. K dispozici jsou poslední velkoryse provedené tří-podlažní domy, čemuž odpovídá i užitná podlažní plocha čítající přes 180 m2. Domy budou k nastěhování již před letošními Vánoci.

První dva bytové domy G2 a G3, které svým vnějším designem, barevností fasád, zvolenými materiály, prací s exteriérem, ale i komorním a velmi příjemným měřítkem umístěné při nově vybudované ulice navazují na protilehlé řadové rodinné domy, jsou již téměř vyprodané. A to několik měsíců před nastěhováním prvních majitelů.

Proto byl spuštěn prodej bytových jednotek domu F3 v rámci 2. fáze projektu s dispozicemi od 2+kk po 4+kk o užitné ploše pohybující se od 48 m2 u dvoupokojových po 105 m2 u čtyřpokojových bytů.

Všechny bytové domy jsou na dohled chystanému parku, jež nabídne vedle množství zeleně rovněž dostatek prostoru pro volnočasové aktivity a sport.

Rozsahem, šíří možností i zamýšlenou kvalitou půjde o jeden z největších zelených areálů na severovýchodě Prahy – provozně však zcela oddělen od Rajského vrchu.

Zájem na dlouhodobém působení a rozvoji této lokality Landia Management s.r.o. potvrdí rovněž v roce 2016. To by měla v Parku Čihadla vyrůst impozantní rozhledna Doubravka podle návrhu a konstrukčního řešení profesora ing. arch. Martina Rajniše a jeho týmu z Huti architektury.

„Půjde jednoznačně o dominantu lokality a dost možná i nový emblém Prahy 14. Každopádně tato unikátní rozhledna, jejíž jsme hrdým partnerem, otevře, jak věříme, Park Čihadla vč. části meandrů Rokytky všem Pražanům,“ dodává Petr Tomášek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»