Provozuje:
Juris Real Estate

Písničtí pořád bojují o své byty.

Boj nájemců pražského sídliště v Písnici pokračuje dál. V tuto chvíli podávají žalobu na ČEZ ohledně dávného převodu svých domů.

Písničtí pořád bojují o své byty.

autor. JURIS REAL

Boj nájemců pražského sídliště v Písnici pokračuje dál. V tuto chvíli podávají žalobu na ČEZ ohledně dávného převodu svých domů.

Jestliže by spor vyhráli, pak by neplatil ani následný prodej, který je po soutěži přisoudil firmě finančníka Pavola Krúpy.

Krúpa zase ve svém tažení proti miliardářovi Bakalovi hodlá využít svůj nynější status majitele a pronajimatele bytů. Majitel Arca capital napadá fakt, že bývalý uhlobaron získal díky podezřele levné privatizaci pod cenou desítky tisíc bytů. Přitom právě koupě 739 bytů od ČEZU na pražském sídlišti Písnice, která vyjde na 1,3 miliardy korun, může Krúpu přirovnat ke stejnému kroku jako udělal Bakala před ním.

Nájemníci však stále doufají, že privatizaci zruší a byty třeba získá město, jež k nim bude vstřícnější než privátní (soukromý) investor.

„Bydlí tu hlavně lidé, kteří se stěhovali už v 80. letech. Dnes je mnoho z nich před důchodem, nemají peníze na koupi bytu, nemůžou si vzít hypotéku. Chtějí co nejdéle udržet vstřícné nájemní podmínky,“ vysvětluje zástupce nájemníků z iniciativy Moje Písnice Ondřej Václavík.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»