Provozuje:
Juris Real Estate

Palác Stromovka v metropoli získal stavební povolení.

Palác Stromovka v Praze získal stavební povolení pro nadzemní část. ČTK to oznámil investor stavby, firma Lordship. K paláci má výhrady radnice Prahy 7. Dříve uvedla, že projekt třeba tím, že v něm nebudou byty, porušuje nájemní smlouvu.

Palác Stromovka v metropoli získal stavební povolení.

autor. JURIS REAL

Palác Stromovka v Praze získal stavební povolení pro nadzemní část. ČTK to oznámil investor stavby, firma Lordship. K paláci má výhrady radnice Prahy 7. Dříve uvedla, že projekt třeba tím, že v něm nebudou byty, porušuje nájemní smlouvu.

Loni vyzvali zastupitelé starostu Prahy 7 Jana Čižinského k přípravě návrhu výpovědi nájemní smlouvy na pozemky pod budovou. Starosta ČTK sdělil, že stavební povolení nemění nic na trvajícím sporu radnice s investorem.

Lordship zatím měl stavební povolení pouze na podzemní garáže paláce. Nyní uvedl, že odbor stavebního řádu magistrátu potvrdil jako odvolací správní orgán i povolení pro nadzemní část.

"V praxi takové rozhodnutí znamená, že investor může začít s kompletní výstavbou," napsala firma ČTK. Podle starosty Prahy 7 radnice očekávala, že magistrát povolení potvrdí, a spor s Lordshipem o podobu paláce trvá.

"Uvádíme, že (nájemní) smlouva plněna není, investor tvrdí, že plněna je. To se musí vyřešit," řekl. Vypovězení nájemní smlouvy ale zatím "není na pořadu dne", doplnil.

V pondělí radní Prahy 7 podle starosty projednají rozhodnutí magistrátu a na středu mají naplánováno další jednání s Lordshipem. "Doufám, že bude z obou stran vůle dohodnout se," řekl.

"Rozhodnutí pražského magistrátu považuji za jediné možné a správné řešení. Věřím, že nyní již nebude nic bránit tomu, abychom po dlouhých 13 letech mohli projekt Paláce Stromovka dokončit," uvedl ředitel Lordshipu Václav Matoušek.

Podle firmy bude stavba trvat přibližně 18 měsíců.

Praha 7 podepsala nájemní smlouvu na pozemky vedle Parkhotelu v roce 2002 s firmou SEN Development. V roce 2006 projekt koupil britský Lordship, jen několik měsíců poté, co bylo na stavbu vydáno platné územní rozhodnutí.

Nájemní smlouva byla uzavřena na 75 let s možností prodloužení dvakrát o 15 let. Za 105 let investor zaplatí městské části na nájmu kolem miliardy korun.

Současné vedení radnice schválenou podobu projektu odmítá. Vedení Prahy 7 přišlo s vlastní studii, jak by si projekt představovalo.

Podle investora stavby je však "naprosto mimo časově, místně i ekonomicky".




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»