Provozuje:
Juris Real Estate

PRE od počátku srpna zdražila elektřinu pro nově příchozí zákazníky.

Pražská energetika (PRE) od začátku srpna zdražila elektřinu pro nově příchozí zákazníky, kteří nechtějí fixovat cenu. Současný produkt nahrazuje jiným, dražším.

PRE od počátku srpna zdražila elektřinu pro nově příchozí zákazníky.

autor. JURIS REAL, ČTK

Pražská energetika (PRE) od začátku srpna zdražila elektřinu pro nově příchozí zákazníky, kteří nechtějí fixovat cenu. Současný produkt nahrazuje jiným, dražším.

Cena za megawatthodinu tak stoupla o 63 procent z 4 174 Kč na 6 800 korun, zjistila ČTK. ČTK informaci potvrdil mluvčí PRE Karel Hanzelka.

Nové ceny se týkají necelých dvou procent současných zákazníků a nově příchozích, nejde tedy o plošné zvýšení cen. O řadě změn v cenících platných od srpna firma informovala již dříve. Kvůli růstu velkoobchodních cen zvyšují výrazně ceny i další dodavatelé. "Skladba produktového portfolia se v čase vyvíjí a mění. I na nás samozřejmě dopadají skokově rostoucí ceny elektřiny na burze, které minulý týden překročily hranici 400 eur (asi 9 800 Kč) za megawatthodinu. Nemáme jinou možnost, než současný stav promítnout do ceníku," řekl Hanzelka.

PRE proto původní produkt nahrazuje novým. Oba produkty nabízí tzv. hybridní smlouvu, která je uzavřená na dva roky s nefixovanou cenou, při její změně ale může zákazník smlouvu ukončit.

Kromě nefixovaných produktů změnilo PRE ceny rovněž u produktu PREekoproud, kde firma garantuje dodávky stoprocentně zelené elektřiny. Cena megawatthodiny se zvýšila o 2626 Kč z původních 4454 Kč na 7080 korun.

"U produktu PREekoproud je uvedená cena pro nové zákazníky. Nejde tedy o plošné zvýšení cen, stávajících zákazníků se nový ceník z velké části netýká," doplnil Hanzelka.

Pražská energetika zdražila od 1. srpna také nefixovaný produkt PRE Proud Nefix z původních 4 879 Kč na 7 505 Kč za megawatthodinu, tedy zhruba o polovinu.

Ceny letos zvedají také další dodavatelé. ČEZ zdražil elektřinu v nejběžnějším tarifu pro domácnosti (D02d) v produktu fixovaném na tři roky už od 1. července, od 1. srpna zdražil znovu. Od srpna stojí jedna megawatthodina 7 464 korun, tedy o více než pětinu více.

U produktu s fixací na dva roky vzrostla cena meziměsíčně o sedm procent na 7 501 korun. "Pro zákazníky, kteří s nám mají uzavřené smlouvy, se však nic nemění. Ať už v případě fixovaných smluv, nebo smluv na dobu neurčitou," uvedl ČTK již dříve mluvčí ČEZ Roman Gazdík.

Společnost innogy zdraží od září plyn zákazníkům bez fixace. Cena plynu u základního produktu Standard se zvýší o 12 procent, měsíční platba v typickém rodinném domě naroste u plynu o 450 Kč. Většina zákazníků innogy má zafixované ceny, zdražení tak nepocítí. Naposledy zdražilo innogy ceník Standard v březnu.

Od září zvedne ceny energií také společnost E.ON. Stálí zákazníci od září letošního roku zaplatí zhruba o 15 procent více z celkové ceny, kterou za elektřinu doteď platili. U plynu je nárůst o 50 procent z celkové ceny.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»