Provozuje:
Juris Real Estate

PČR obvinila 12 členů zastupitelstva Krupky.

Ti údajně prodali pozemky pod cenou.

PČR obvinila 12 členů zastupitelstva Krupky.

autor. JURIS REAL, ČTK

Ti údajně prodali pozemky pod cenou.

PČR obvinila 12 zastupitelů Krupky na Teplicku. Podle kriminalistů prodali pod cenou pozemek o rozloze 28 tisíc metrů čtverečních developerské firmě, která navíc vznikla pouze několik dní předtím.

Za zahrádky v okolí přitom lidé platili i třikrát vyšší cenu. Mezi obviněnými je také starosta a bývalý člen ČSSD Zdeněk Matouš. Uvedl to Radiožurnál. "Policejní orgán zahájil trestní stíhání 12 osob jako obviněných pro přečin porušení povinnosti při správě cizího majetku," sdělil Radiožurnálu severočeský policejní mluvčí Daniel Vítek.

Pozemek, který leží na okraji města, získala firma Jabloňový sad. V místě chtěla postavit 30 rodinných domů. Zastupitelstvo, v němž měla většinu koalice ČSSD, sdružení Krupka naše město, ODS a SPD, v dubnu 2019 prodalo pozemek této firmě za 100 korun za metr čtvereční. Opozice požadovala zvednout částku na 600 korun za m2. S pozemkem sousedí zahrádkářská kolonie. Radnice loni na podzim vyzvala majitele zahrádek, aby si je odkoupili. Cena se přitom pohybovala mezi 250 až 320 korunami za metr čtvereční.

Starosta Matouš při prodeji pozemku mimo jiné tvrdil, že firma musí za své peníze vybudovat sítě, silnice a veřejné osvětlení. V místě ale dosud nic nestojí. Vlastníci firmy, kteří měli v době prodeje hlášené bydliště na městském úřadě, nechtěli případ komentovat. Matouš považuje své stíhání za nesmysl a předpokládá, že ho státní zástupce zastaví. Místostarosta Rostislav Kadlec ze sdružení Krupka naše město vyjádření odmítl. Druhý místostarosta Karel Rouček, který byl zvolen na kandidátce ČSSD, si podle svých slov obvinění ještě nepřevzal.

Radiožurnál upozornil, že prodeje jiných pozemků v Krupce vyšetřovala policie již v minulosti. Pokaždé ale případ ukončila s tím, že se trestný čin nestal.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»