Provozuje:
Juris Real Estate

PČR navrhla obžalovat 13 falešných vymahačů.

Škoda je 15 mil.

PČR navrhla obžalovat 13 falešných vymahačů.

autor. JURIS REAL

Škoda je 15 mil.

Policisté navrhli státnímu zastupitelství podat obžalobu na 13 lidí kvůli sérii podvodů. Kriminalisté je podezírají z toho, že čtyřiceti poškozeným z celé České republiky způsobili škodu za téměř 15 milionů korun.

Slibovali jim, že vymůžou jejich pohledávky. Nechali si za to vyplácet zálohy, ale dluhy nevymáhali. ČTK o tom informovala mluvčí hradecké policie Ivana Ježková.

Podle policie 11 mužů a dvě ženy ve věku od 21 do 53 let z Královéhradeckého a Pardubického kraje zneužívali finanční situace věřitelů.

"Ve všech zadokumentovaných případech požadovali opakovaně pod různými záminkami vyplacení finančních záloh, aniž by ve prospěch věřitele začali jakkoliv konat," uvedla mluvčí. Ve většině případů si podvodníci lidi podnikající ve stavebnictví, autodopravě či prodeji aut vytipovali na internetu.

Obvinění podle policie pro věřitele nic nedělali a vylákali z nich i statisícové částky. "Nebylo výjimkou, že se policisté v průběhu vyšetřování setkávali s poškozenými, kteří namísto vymožené pohledávky v řádech desítek tisíc korun přišli o statisíce. V jednom případě se z pohledávky 127 tisíc korun konečná škoda vyšplhala na 982 tisíc korun," uvedla mluvčí.

Policie případ po obvinění hlavních organizátorů vyšetřovala téměř rok. Hlavní organizátor, kterým je podle kriminalistů třiapadesátiletý Slovák žijící v Náchodě, s policisty spolupracoval a k činům se doznal. Výše škody, která je kladena za vinu pouze jemu, dosahuje částky zhruba 10 milionů korun.

"Někteří obvinění byli již v minulosti pro obdobnou trestnou činnost odsouzeni. Pokud budou odsouzeni za trestné činy tohoto objasněného případu, hrozí všem třinácti aktérům podvodů tresty odnětí svobody od dvou do 10 let," uvedla Ježková.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»