Provozuje:
Juris Real Estate

Otevření lyžařských center by vláda měla řešit v pondělí.

K otevření zimních středisek by se vláda měla vrátit v pondělí. Pravidla pro zimní střediska by bylo dobré doplnit do protiepidemického systému PES. Je to ale v kompetenci ministerstva zdravotnictví.

Otevření lyžařských center by vláda měla řešit v pondělí.

autor. JURIS REAL, ČTK

K otevření zimních středisek by se vláda měla vrátit v pondělí. Pravidla pro zimní střediska by bylo dobré doplnit do protiepidemického systému PES. Je to ale v kompetenci ministerstva zdravotnictví.

Na tiskové konferenci pořádané spolu s Horskou službou ČR to včera sdělila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO).

Kabinet se na včerejším mimořádném jednání podle Dostálové tématu provozu lyžařských středisek dotkl. Schválil změnu předchozího krizového usnesení, který zakazoval užití lyžařských vleků a lanových drah veřejností. Nově se zákaz týká jejich použití pouze v souvislosti s užitím lyžařských tratí.

"Tím není dotčeno užití lanových drah jejich provozovateli nebo veřejností pro jiné účely dopravy osob nebo pro účely přepravy zboží a materiálu," zní nové usnesení.

Dostálová věří, že provoz skiareálů bude možný, i když režim se s ohledem na šíření epidemie změní. Lidé podle ní pochopitelně nebudou např. moci stát vedle sebe ve frontách, nutné bude dodržování bezpečnostních odstupů.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) minulý týden avizoval, že lyžařská střediska by se mohla otevřít 18. prosince. Nakonec ale návrh z pondělního jednání vlády stáhl s tím, že epidemická situace neumožňuje toto rozhodnutí přijmout.

Představena zatím nebyla ani pravidla pro provoz skiareálů. Podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) se tak stane až s jasným datem jejich otevření.

Asociace horských středisek již dříve vyzývala, aby pravidla byla součástí systému PES, stejně jak tomu je u dalších podnikatelských činností.

Odsun termínu uveřejnění podmínek a otevření lyžařských středisek povedou podle asociace k dalšímu stupňování zmatků a nejistoty, se kterými se provozovatelé skiareálů, ubytovacích zařízení, restaurací a dalších služeb musejí potýkat, uzavřela tento týden.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»