Provozuje:
Juris Real Estate

Otevření hospod a hotelů od čtvrtka je prý dobrý kompromis.

Rozhodnutí vlády o uvolnění restrikcí od čtvrtka je podle Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) dobrý kompromis.

Otevření hospod a hotelů od čtvrtka je prý dobrý kompromis.

autor. JURIS REAL, ČTK

Rozhodnutí vlády o uvolnění restrikcí od čtvrtka je podle Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) dobrý kompromis.

Provozovatelé i hosté by však měli striktně dbát jednotlivých opatření, aby se zabránilo opětovnému nárůstu počtu případů koronaviru a případnému dalšímu uzavření podniků.

Přes obnovení provozu hotelů a restaurací by stát neměl zapomenout na kompenzace pro tato odvětví. ČTK to řekl prezident AHR Václav Stárek.

Asociace podle Stárka v pátek svým členům psala, že není jisté, zda opravdu vláda povolí otevření restaurací a hotelů od pondělí. O této variantě členové vlády celý týden spekulovali.

V neděli schválili, že nařízení uvolní od čtvrtka, kdy se Česká republika v pětistupňovém protiepidemickém systému (PES) přesune z čtvrté na mírnější třetí úroveň.

Díky tomuto rozhodnutí mají podnikatelé podle Stárka pevný bod a mohou si být jistí, že tento termín pro otevření platí.

Do restaurací, kteří mají stálou klientelu, stejně jako do hotelů v rekreačních oblastech, by se podle Stárka mohli poměrně rychle vrátit hosté. Lidé se podle něj těší, že budou moci znovu vyrazit na svá oblíbená místa.

Hůře na tom budou zařízení závislá na zahraničních turistech. Týká se to např. městských hotelů, kterých podle Stárka zůstane nadále více než polovina uzavřena.

Luxusní pražský hotel Four Seasons je na znovuotevření pro turisty připravený. Hoteliéři musejí na změny reagovat rychle, to je podle ředitelky komunikace Four Seasons Veroniky Tamchynové nová realita, kterou pandemie také přinesla.

Podle počtu telefonátů a návštěvnosti webu je podle Tamchynové znát, že se český i zahraniční trh začíná probouzet. Zájem panuje nyní hlavně o adventní víkendy a Silvestr.

"Na prosinec jsme pro tuzemské zákazníky opět připravili speciální nabídku ubytování Praha na dlani, která je cenově přizpůsobena lokálnímu trhu a zahrnuje kategorie pokojů s výhledem na Pražský hrad a Vltavu," dodala.

V debatách o uvolňování by se podle Stárka nemělo rozhodně zapomínat na podporu podniků. Pozitivně zhodnotil krok ministerstva financí, které nakonec umožní souběžné čerpání kompenzačního bonusu pro živnostníky a programu na podporu zaměstnanosti Antivirus. Na další výzvu programu COVID ubytování je podle něj přislíbeno 400 milionů korun.

Pomoc by se měla připravit ale i pro gastronomické provozy, přestože se debatuje o tom, že už na podporu jednotlivých odvětví nejsou v rozpočtu peníze.

AHR podle Stárka už při první vlně koronaviru navrhovala kompenzaci počítanou například z loňských obratů. Nepodařilo se ji prosadit. Podniky se ale dostaly bez vlastního přičinění do výrazných ztrát a stát by jim měl pomoci.

Ubytovací zařízení se budou moci od čtvrtka otevřít bez omezení. Platit v nich budou obecná opatření jako roušky, dezinfekce a dodržování dvoumetrových odstupů. Přerušit provoz pro rekreační účely musely od 22. října.

Restaurace budou moci fungovat mezi 06:00 hod. a 22:00 hod. Obsluhovat budou smět jen usazené hosty, u stolu budou moci sedět nejvýše čtyři lidé.

Kapacita podniku se bude moci naplnit maximálně na 50 procent. Stravovací zařízení se musela veřejnosti uzavřít 14. října.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»