Provozuje:
Juris Real Estate

Odborníci začali kontrolovat stav Hlávkova mostu.

Pražský magistrát společně s odborníky z Kloknerova ústavu ČVUT začal zkoumat stav Hlávkova mostu. To potrvá asi šest měsíců. Hlavní město zároveň připravuje návrh možného způsobu rekonstrukce mostu.

Odborníci začali kontrolovat stav Hlávkova mostu.

autor. JURIS REAL

Pražský magistrát společně s odborníky z Kloknerova ústavu ČVUT začal zkoumat stav Hlávkova mostu. To potrvá asi šest měsíců. Hlavní město zároveň připravuje návrh možného způsobu rekonstrukce mostu.

Hlávkův most se nachází dlouhodobě ve špatném stavu. Kdy a jak začne jeho rekonstrukce, není ale zřejmé. Praha má problémy i s dalšími mosty, loni v prosinci se navíc zřítila lávka v Troji. "Diagnostika zjistí stav mostu, nemůže nám vyřešit, jak most opravovat. Koncem roku by měly být provedeny taktéž zátěžové testy," sdělil Dolínek. Metropole připravuje způsob rekonstrukce mostu. Případný postup stavebních prací ale komplikuje skutečnost, že most je památkově chráněn. Všechny zamýšlené zásahy do mostu musí proto hlavní město konzultovat s památkáři. Jestliže by Praha chtěla sejmout památkovou ochranu, trvalo by to několik let. Původní konstrukce Hlávkova mostu je z roku 1914 a v 60. letech k ní byla přistavěna nová.

Problémy se stavem mostů řeší Praha dlouhodobě. Na počátku loňského prosince spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Hlavní město aktuálně řeší také opravu Libeňského mostu, který byl letos na začátku roku uzavřen pro provoz aut a MHD a musel být podložen. Ve špatném stavu je také Palackého most a Praha chystá opravu Barrandovského mostu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»