Provozuje:
Juris Real Estate

Odběratelům s fixovanou vyšší cenou než je strop, ČEZ cenu sníží.

Největší česká energetická společnost ČEZ předpokládá, že odběratelům s fixovanou cenou vyšší než vládou určený strop, cenu sníží právě na vládou stanovenou cenu.

Odběratelům s fixovanou vyšší cenou než je strop, ČEZ cenu sníží.

autor. JURIS REAL, ČTK

Největší česká energetická společnost ČEZ předpokládá, že odběratelům s fixovanou cenou vyšší než vládou určený strop, cenu sníží právě na vládou stanovenou cenu.

Zákazníci platící nižší cenu ji budou platit i nadále. ČTK to řekl mluvčí ČEZ Roman Gazdík. Dodal, že firma ale ještě musí počkat na příslušný zákon a prováděcí předpis. Vláda se shodla na zavedení cenového stropu na elektřinu a plyn pro maloodběratele. Strop na silovou elektřinu bez nákladů na distribuci byl stanoven na šest korun za kilowatthodinu (kWh), což odpovídá zhruba stropu 200 euro bez DPH (4 900 Kč) za megawatthodinu (MWh). Koncový zákazník by spolu s distribucí měl za elektřinu platit zhruba 7 000 až 9 000 korun za MWh. U plynu by strop měl být stanoven na 3 000 korun za MWh, což odpovídá stropu zhruba 100 euro za MWh bez DPH.

"Chápeme, že vláda se snaží lidem v současné těžké situaci pomoct. ČEZ chce být součástí tohoto řešení a jsme připraveni vyvinout maximální úsilí, abychom vládní pomoc zákazníkům distribuovali co nejdříve," sdělil Gazdík. Vliv na výši záloh bude mít stanovení cenového stropu podle vlády již v listopadu. Za stejné ceny by měly nakupovat i samosprávy či veřejné instituce prostřednictvím státního obchodníka s energiemi. Zastropování se bude z malých a středních firem týkat u elektřiny těch, které jsou na síti nízkého napětí, v případě plynu firem s odběrem do 630 MWh ročně, uvedl v pořadu Události, komentáře České televize ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

Všechny články a aktuality »»