Provozuje:
Juris Real Estate

Oceněné vinařství u Valtic se architektonickou podobou hlásí k antice.

K antické inspiraci se hlásí autoři architektonického návrhu vinařství Obelisk u Valtic na Břeclavsku. Objekt z kamene, betonu, dubového dřeva, oceli a skla uspěl v soutěži Stavba Jihomoravského kraje.

Oceněné vinařství u Valtic se architektonickou podobou hlásí k antice.

autor. JURIS REAL

K antické inspiraci se hlásí autoři architektonického návrhu vinařství Obelisk u Valtic na Břeclavsku. Objekt z kamene, betonu, dubového dřeva, oceli a skla uspěl v soutěži Stavba Jihomoravského kraje.

Za rok 2017 se umístil na druhém místě v kategorii průmyslových a technologických staveb. V plném provozu je od letošního května, v uplynulém týdnu si jej prohlédli zájemci při dni otevřených dveří. Investoři i architekti usilovali o to, aby moderně pojaté vinařství zapadlo mezi romantické objekty budované rodem Lichtenštejnů ve volné krajině Lednicko-valtického areálu. Návrh proto čerpal ze stejných tradic a vzorů. "V našem případě je to inspirace antických chrámkem přetransformovaná do skoro abstraktní podoby desky podepřené třemi řadami sloupů - takto vytvořený pavilon stojící na pevném soklu jemně doplňuje zelený horizont s vinicemi," uvedli na odborném webu Archiweb.cz autoři z ateliéru AiD team.

Podle informací zveřejněných v soutěži Stavba Jihomoravského kraje si budova vinařství vyžádala investici téměř 50 milionů korun. Technologie jsou umístěné pod zemí, tak jak tomu tradičně bývá ve vinných sklepích. V proskleném horním patře jsou degustační a reprezentační prostory ozdobené intarziemi česko-ghanské umělkyně Natalie Perkof. Vinařství Obelisk se snaží kombinovat tradiční metody s moderními výrobními technologiemi. Domovskou tratí vinařství jsou Hintertály, jihozápadní svah na okraji Valtic, který se vyznačuje sprašovými půdami bohatými na vápník. Vlastníci chtějí do budoucna hospodařit až na 40 hektarech.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»