Provozuje:
Juris Real Estate

Obchodníci očekávají, že výprodeje by mohly letos být úspěšnější než loni.

Někteří už lákají zákazníky s předstihem v těchto dnech na slevy. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci. Manažer nákupního rádce Heureka.cz Marek Dobrý ale upozorňuje, že slevy nemusejí být vždy výhodné.

Obchodníci očekávají, že výprodeje by mohly letos být úspěšnější než loni.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Někteří už lákají zákazníky s předstihem v těchto dnech na slevy. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci. Manažer nákupního rádce Heureka.cz Marek Dobrý ale upozorňuje, že slevy nemusejí být vždy výhodné.

Většina řetězců spustí výprodeje hned první den po druhém svátku vánočním, tedy 27. prosince.

Ceny jednotlivých prodejců se podle Dobrého ale mohou lišit v průměru až o 50 procent.

"Znamená to, že někteří prodejci i po slevě 50 procent nabízí zboží za cenu, za kterou se dá sehnat i u ostatních prodejců, a to třeba i bez slevové akce," uvedl Dobrý.

Kontrola a srovnání cen s ostatními hráči na trhu tak může i v povánočních slevách ušetřit nemalé peníze, dodal.

Pro internetové prodejce jsou povánoční a lednové výprodeje druhým nejsilnějším obdobím. Průzkum e-shopu Mall.cz ukázal, že 13 procent domácností si některé dárky kupuje až po Vánocích, když přichází další vlna slev.

V povánočních výprodejích mají Češi největší zájem podle Dobrého o mobilní telefony a další velké spotřebiče, jako jsou pračky, ledničky, myčky nebo sušičky.

"Povánoční výprodej se bude týkat tisíců výrobků napříč sortimentem. V loňském roce byl největší zájem především o elektroniku. Vedly LED televize, mobilní telefony a malé domácí spotřebiče. Velký zájem byl také o prací prostředky a kávové kapsle," řekla ČTK mluvčí Mall.cz Pavla Hobíková. Předpokládá, že letos bude největší zájem o elektroniku. První den po vánočních svátcích odstartují výprodeje např. v e-shopu Notino. Už 25. prosince začne vyprodávat módní e-shop Zoot, podle jeho manažera Roberta Vojáčka zlevní veškerý sortiment o polovinu. Bleskové akce se podle něj vyplatí, většina sortimentu "zmizí" po dvou dnech. Stejně odstartují i na CZC.cz a budou dosahovat až 82 procent.

Na první svátek vánoční začne vyprodávat i největší český e-shop Alza.cz. "Nejvyšší slevy se budou u vybraného zboží pohybovat až v desítkách procent a půjdou napříč celým naším sortimentem," uvedla mluvčí Patricie Šedivá.

Řetězec Kaufland chystá novoroční slevy, které začnou 6. ledna až do vyprodání zásob a týkat se budou sortimentu non-food. Nábytkářský řetězec IKEA ale začal s výprodejem už dříve (19. 12.). Podle mluvčí Adrieny Rambouskové zahrne několik set produktů napříč celým sortimentem od nábytku až po bytové doplňky.

Povánoční nákupy jsou velmi populární. V posledních letech je trendem, že lidé dostávají k Vánocům peníze, za které nakupují zboží především v povánočních slevách. Období Vánoc a těsně po nich je pro nás jedno z nejsilnějších z celého roku,” souhlasil obchodní ředitel společnosti Astratex Miroslav Tesař.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»