Provozuje:
Juris Real Estate

Obce a města mohou požádat o subvence na obecní byty či kanalizace.

Středočeské obce mohou žádat kraj o dotace na budování obecních bytů z nebytových prostor, které jsou v jejich vlastnictví.

Obce a města mohou požádat o subvence na obecní byty či kanalizace.

autor. JURIS REAL, Deník MF DNES a ČTK

Středočeské obce mohou žádat kraj o dotace na budování obecních bytů z nebytových prostor, které jsou v jejich vlastnictví.

Vyhlášení nového programu na podporu obecního bydlení předevčírem schválili krajští zastupitelé. Hejtmanství chce na tento účel vyhradit pět milionů korun.

Dotace bude poskytována na rekonstrukce, modernizace nebo vestavby, příp. na rekonstrukci bytového prostoru, který není možné k bydlení využívat.

Program je určený malým obcím do dvou tisíc obyvatel. Maximální výše dotace činí čtyři tisíce korun na m2 do výměry 50 m2 na jednu bytovou jednotku. Max. celková výměra, na niž může být dotace v rámci jedné žádosti poskytnuta, je stanovena na 200 metrů čtverečních. Projekt musí být dokončen do dvou let od uzavření smlouvy o dotaci.

Členové zastupitelstva též odsouhlasili takřka 140 mil. korun na obecní vodohospodářské projekty. Obce mohly žádat o peníze na tzv. kofinancování vodohospodářských projektů už podpořených z národních a evropských zdrojů nebo na drobné vodohospodářské projekty, na něž nemají dotaci. Většina žádostí se týkala vybudování vodovodu, přestavby čistíren odpadních vod či rozšíření kanalizační sítě, což jsou finančně náročné stavby, na které zejména malé obce nemají ve svých rozpočtech dostatek fin. prostředků.

V rámci tematického zadání životní prostředí kraji přišlo 56 žádostí, na které bylo rozděleno 107 mil. korun. V rámci zadání drobné vodohospodářské projekty bylo podáno 52 žádostí, z nich navrhla hodnotící komise podpořit 33 žádostí za 31 milionů korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»