Provozuje:
Juris Real Estate

O rozvolnění obchodů a služeb má rozhodnout vláda ve čtvrtek.

O rozvolnění obchodů a služeb rozhodne vláda na mimořádném zasedání ve čtvrtek. Zhodnotí dopady posledního otevření z minulého týdne a představí plán uvolňování.

O rozvolnění obchodů a služeb má rozhodnout vláda ve čtvrtek.

autor. JURIS REAL, ČTK

O rozvolnění obchodů a služeb rozhodne vláda na mimořádném zasedání ve čtvrtek. Zhodnotí dopady posledního otevření z minulého týdne a představí plán uvolňování.

Na tiskové konferenci po jednání kabinetu to sdělil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Vláda minulé pondělí umožnila tzv. rotační výuku na prvním stupni základních škol, do mateřských škol se mohli vrátit předškoláci. Běžná výuka se obnovila ve speciálních školách a malotřídkách.

Znovu mohly začít fungovat obchody s dětským oblečením a obuví, papírnictví a některé služby jako zámečnictví, čistírny či prádelny.

Pro zhodnocení dopadů tohoto kroku kabinet podle Havlíčka čeká na desátý den, tedy na středu. Na základě výsledků definitivně stanoví systém rozvolňování obchodů a služeb.

"Pokud se ta situace bude vyvíjet dobře, pokud incidence bude směřovat ke klíčové hranici, na které jsme se shodli, to je 100 za týden vůči 100.000 obyvatel, jsme připraveni ukázat ve čtvrtek systém rozvolnění v obchodu a ve službách," řekl.

Dosavadní protiepidemický systém (PES) by měl být podle zástupců vlády nahrazen novými pravidly. Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) se nebude jednat o tabulku, ale spíše o "balíčky k rozvolňování", uvedl dříve.

Provoz obchodů a služeb vláda naposledy povolila zhruba na tři týdny v prosinci. Po Vánocích se již ale většina prodejen nemohla kvůli špatné epidemické situaci otevřít.

Fungovat už dříve nesměly bazény, fitness centra, sauny ani služby jako kadeřnictví nebo kosmetika.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»