Provozuje:
Juris Real Estate

O novém stavebním zákonu bude jednat Dostálová i s poslanci.

O návrhu stavebního zákona bude s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou (za ANO) jednat i sněmovní pracovní skupina, která se podílela na přípravě digitalizace stavebního řízení.

O novém stavebním zákonu bude jednat Dostálová i s poslanci.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

O návrhu stavebního zákona bude s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou (za ANO) jednat i sněmovní pracovní skupina, která se podílela na přípravě digitalizace stavebního řízení.

Po jednání s ministryní a premiérem Andrejem Babišem (ANO) tuto informaci žurnalistům sdělil předseda ODS Petr Fiala.

Občanští demokraté minulý týden vyzvali Babiše k jednání o vládním návrhu stavebního zákona, po dnešním jednání předseda vlády chválil konstruktivní debatu.

ODS minulý týden uvedla, že chce svou iniciativou pomoci urychlit stavební řízení a "odblokovat" návrh, ke kterému se sešlo podle ministerstva na 4 500 zásadních připomínek.

Na schůzce podle Fialy zazněly přísliby, že všichni mají zájem stavby zrychlit. Zástupci vlády souhlasili i s návrhem, aby novelu konzultovala pracovní skupina, která se zabývala digitalizací stavebního řízení.

Ve skupině jsou poslanci ze všech klubů a vznikla na základě výboru pro veřejnou správu.

Podle místopředsedy ODS Martina Kupky by mohla pozvánka na první jednání skupiny s ministryní být odeslána do konce tohoto týdne.

"Pokud bude práce pracovní skupiny a jednání s vládou fungovat efektivně a odstraní se problémy, které tam jsou a vadí nám, ale i dalším aktérům stavebního řízení, pak si dovedeme představit, že ten zákon už v průběhu tohoto roku bude schválen," konstatoval Fiala.

Babiš po jednání ocenil, že bylo konstruktivní. Připomněl, že i v minulosti se kabinetu podařilo s opozicí na některých návrzích domluvit.

"Dohoda se najde. Časový horizont (pro platnost zákona) je "co nejdřív"," řekl Babiš. Přál by si, aby Dostálová předložila zákon vládě v květnu, do té doby budou všechny zainteresované strany hledat konsenzus, dodal.

Dostálová na jednání představila svou nedávnou dohodu se Svazem měst a obcí, podle níž by úředníci odpovědní za stavební řízení na úrovni obcí neměli být oproti původním plánům převedeni do nového státního modelu s Nejvyšším stavebním úřadem.

Místo 13.500 úředníků by to znamenalo přesun asi 7.000 úředníků. "Vítáme ten posun v úvahách předkladatelů, že obce si zachovají svoje úředníky, ale stále nejsme přesvědčeni, že toto je ten správný model," uzavřel Fiala.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»