Provozuje:
Juris Real Estate

O areály zkrachovalé textilky Seba T není v dražbách valný zájem.

O areály zkrachovalé textilní společnosti Seba T není velký zájem, nepomohly ani poměrně nízké nabídkové ceny. Na areál v Plavech na Jablonecku přišla ve výběrovém řízení pouze jediná nabídka.

O areály zkrachovalé textilky Seba T není v dražbách valný zájem.

autor. JURIS REAL

O areály zkrachovalé textilní společnosti Seba T není velký zájem, nepomohly ani poměrně nízké nabídkové ceny. Na areál v Plavech na Jablonecku přišla ve výběrovém řízení pouze jediná nabídka.

Byla ale nižší než 3,2 milionu korun, které požadovali věřitelé, nabídku proto nepřijali a rozhodli se výběrové řízení zopakovat.

ČTK to sdělil Michal Skuhra ze společnosti Naxos, která pro insolvenční správkyni zajišťuje prodej většiny areálů Seby T.

Jedinou nabídku dostali v pondělí věřitelé také na větší ze dvou areálů textilky ve Smržovce na Jablonecku. "Věřitelé teď musí rozhodnout, zda ji přijmou," řekl Skuhra.

Za areál o rozloze více než 24.000 metrů čtverečních chtějí věřitelé nejméně 6,1 milionu korun. Objekty byly vyklizeny a oba jsou v dobrém stavu. K tovární budově patří čistírna odpadních vod a další budovy.

"Je tam uzavřeno pět nájemních smluv s čistým ročním výnosem 413.600 korun bez DPH," doplnil Skuhra. Za druhý z areálů chtějí věřitelé ještě o 600.000 korun více. Uzávěrka nabídek je až 14. února.

V Praze se minulý týden dražil hlavní závod Seby T v Tanvaldu, nového majitele ale nezískal. Vyvolávací cena začínala na 6,9 milionu korun. Na aukci do Prahy přijeli tři zájemci, složili milionovou jistotu, nikdo z nich se ale nepustil do licitace.

"Zřejmě spekulují na snížení ceny," řekl Jaroslav Hradil, ředitel firmy Prokonzulta, která dražbu organizovala. Věřitelé už podle něj rozhodli, že dražbu areálu zopakují s nižší cenou. "Uskutečnit by se měla někdy ve druhé polovině února," řekl Hradil.

Dražby majetku zkrachovalé textilní společnosti připravuje i Naxos. "Dostali jsme za úkol připravit dražbu administrativní budovy Seby T v Tanvaldu vedle Komerční banky a dražit se bude také tamní podniková prodejna Seby," řekl Skuhra.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»