Provozuje:
Juris Real Estate

Nymburk od září zavede místo stržené lávky přes Labe přívoz.

Přívoz bude pro lidi zdarma, loď pojme až 50 lidí, využít ji mohou také cyklisté nebo matky s kočárky. Město za provoz měsíčně zaplatí okolo 200.000 korun, sdělil včera novinářům starosta Pavel Fojtík (Změna pro Nymburk).

Nymburk od září zavede místo stržené lávky přes Labe přívoz.

autor. JURIS REA

Přívoz bude pro lidi zdarma, loď pojme až 50 lidí, využít ji mohou také cyklisté nebo matky s kočárky. Město za provoz měsíčně zaplatí okolo 200.000 korun, sdělil včera novinářům starosta Pavel Fojtík (Změna pro Nymburk).

Lávku v havarijním stavu dalo město zbourat, protože hrozilo, že se zřítí.

Pro pěší Nymburk lávku uzavřel loni v prosinci, lodím bylo proplouvání pod lávkou zakázáno letos v červnu, město ve stejnou dobu uzavřelo prostranství na obou březích pod lávkou.

Provoz na řece byl obnoven po dvou měsících 8. srpna. Lávka byla stejné konstrukce a od stejného projektanta jako lávka v Praze-Troji, jež se loni zřítila do Vltavy.

"Chceme dát občanům více možností, jak se dostat přes řeku, a tím jim cestu na druhou stranu usnadnit. Tato varianta již byla zvažována v lednu letošního roku, ale z důvodu obav o stav lávky od tohoto záměru bylo upuštěno, poněvadž loď by musela plout v její blízkosti," řekl Fojtík.

Nástupní mola pro přívoz budou tam, kde dřív stála stržená lávka. Přívoz bude zajišťovat loď Blanice, jezdit bude v pracovní dny od 7:00 do 19:00, v sobotu od 8:00 do 19:00 a v neděli od 10:00 do 19:00. Plavba na druhý břeh potrvá několik minut. Provoz přívozu bude zajišťován na znamení. Bude-li někdo chtít převézt a loď bude u opačného břehu, mávne na kapitána, který přijede. Na molech bude k dispozici také telefonní číslo na posádku.

Lidé musejí místo bývalé lávky používat pro přechod přes Labe železniční most nebo hydroelektrárnu, což znamená víc než kilometrovou cestu. S uzavřenou lávkou sice sousedí most pro auta, po něm ale nelze kvůli bezpečnosti umožnit průchod pěším.

Od 15. ledna město zavedlo bezplatnou autobusovou dopravu mezi náměstím Přemyslovců a Zálabím na druhé straně řeky. Lidé mohou jezdit autobusem zdarma mezi zastávkami Nymburk, Zálabí PVT a Nymburk Náměstí. V každém směru jede během dne zhruba 45 linek, doprava zdarma se tak týká 90 spojů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»