Provozuje:
Juris Real Estate

Nový rodinný dům pro čtyřčlennou rodinu pořídili v klidu za 2,5 mil. korun.

Mladí manželé s malými dětmi si ke stavbě svého rodinného domu vybrali pozemek nedaleko Zámecké hory se dvěma hrady, zříceninou Žebrák a hradem Točník.

Nový rodinný dům pro čtyřčlennou rodinu pořídili v klidu za 2,5 mil. korun.

autor. JURIS REAL

Mladí manželé s malými dětmi si ke stavbě svého rodinného domu vybrali pozemek nedaleko Zámecké hory se dvěma hrady, zříceninou Žebrák a hradem Točník.

Z oken tak mají úžasný výhled.

Vlastníci si zvolili parcelu na pokraji města Žebrák s jasným záměrem.

„Chtěli jsme vhodné místo pro malé děti, ale také snadno dostupné autem z metropole. Žebrák je coby kamenem dohodil od dálnice D5, zároveň je v malebném prostředí pod hradem Točník. V jeho okolí jsou krásné křivoklátské lesy. Nemohli jsme pro nás najít příhodnější a krásnější místo,“ popisuje paní Eva. Manželé se rozhodli vsadit na typový dům. Chtěli jednoduchý, praktický dům, s důrazem na přijatelnou cenou a s užitnou plochou, která splní nároky čtyř- až pětičlenné rodiny.

Měli na výběr mezi klasickou zděnou stavbou a dřevostavbou. Přednost dostala druhá možnost. Nebylo to jen kvůli tomu, že typový dům ze dřeva se postaví rychleji, chtěli bydlení z přírodních materiálů, což dřevostavba samozřejmě splňuje. Ačkoliv šlo o typový projekt, společnost G Servis, která dům projektovala, jim v několika individuálních úpravách vyšla vstříc, aby stavba plně odpovídala představám majitelů. Ti zvolili variantu bez balkonů, dům doplnili předokenními roletami a především uzpůsobili dispozice jednotlivých místností svým potřebám. Při změnách dispozice domu využili i zkušenosti vybrané stavební firmy Natur House, aby bydlení bylo pro celou rodinu s malými dětmi praktické a dostatečně komfortní .

Prostorné a útulné přízemí

„Rádi trávíme čas s rodinou i s přáteli, k tomu jsou důležité velké prostory. Chtěli jsme tedy chodbu, kuchyň s jídelnou a obývací části propojit dohromady. Tento společný obývací prostor díky francouzským dveřím navazuje na velkou terasu a propojuje dům se zahradou,“ popisuje majitelka nejzásadnější změnu, kterou projekt domu od původního návrhu prošel. Vznikl tak velký a komfortní prostor, který přímo vybízí k setkáním rodiny i přátel a jenž s chutí využívají i děti. I kvůli nim jsou stěny v interiéru v neutrální bílé barvě. Díky francouzským oknům je přízemní prostor výborně prosvětlený. Okna v barvě ořechu ladí s odstínem fasády. Také další prvky, např. kuchyňský pult, jídelní stůl nebo podlaha jsou v různě tmavých přírodních odstínech dřeva, v duchu barevného ladění tón v tónu. Tmavší barvy s bílými stěnami příjemně kontrastují a dodávají prostoru pocit tepla.

Kuchyňský kout je od jídelní části prostoru oddělený pultem, kuchyňská linka ve smetanovém odstínu byla vyrobená na míru podle přání majitelů.

„Ráda vařím a v kuchyni trávím hodně času. Nechtěla jsem jen obyčejný kuchyňský kout, proto jsme s manželem zvolili řešení v podobě linky na míru, které nám umožňuje být neustále v kontaktu i s dětmi . Při vaření si užívám výhled na terasu a do přírody,“ říká majitelka.

Kuchyňská linka je vybavena štěrbinovou zásuvkou u podlahy v rámci centrálního vysavače v celém domě. Ten se stal výrazným pomocníkem při úklidu celého domu, který tak doplnil jeho praktickou stránku.

Vzhledem k malým dětem v rodině představuje úklid každodenní a nikdy nekončící záležitost. V přízemí se využila hadice ve zdi a štěrbinová zásuvka.

Flexibilní hadici v technické místnosti lze natáhnout až na délku pěti metrů, jde o praktického pomocníka pro rychlý úklid v zádveří domu.

Útulnou obývací část v rohu přízemního prostoru zaplnila modrá rohová pohovka, opěrný sloup vymezuje niku s vestavěnou obývací sestavou. Naproti obývací části je prostor pro dětský koutek vedle jídelního stolu.

Součástí přízemí domu je kromě obývacího prostoru s kuchyňským koutem a jídelní částí i pracovna hned vedle vstupu do domu. Lze ji využívat i jako pokoj pro hosty.

V rámci vstupní části domu byla umístěna také technická místnost, která slouží hned několika praktickým účelům: umístění kotle, rekuperační jednotky i pračky, její součástí je také sprchový kout a umyvadlo pro hosty. Celé přízemí je vybaveno elektricky ovládanými vnějšími roletami, což opět přispívá ke komfortnímu bydlení. „Díky ovladači se jednoduše reguluje potřebné zastínění v zimě, ale hlavně v létě,“ vysvětluje Eva.

V podkroví, které od přízemí odděluje dubové schodiště s podestou, jsou ložnice, dětské pokoje a prostorná koupelna s rohovou vanou. Zatímco v přízemní části domu probíhají všemožné aktivity, podkroví zůstává pro celou rodinu místem klidu a soukromí, které slouží k relaxaci a načerpání sil.

„Nejlépe se uvolním a odpočinu si, když se po dlouhém dni ´naložím´ do naší vany, to pak ze mě veškeré starosti během chvíle spadnou,“ tvrdí majitelka. Stěny prostorné koupelny byly podobně jako v jiných částech bytu laděny do světlých tónů, což kontrastuje s tmavým obkladem rohové vany. Koupelna je vybavená i větším zděným sprchovým koutem bez vaničky, s ruční i hlavovou sprchou a s praktickými posuvnými skleněnými dveřmi.

Ložnice nabízí úchvatný výhled na středověký hrad Točník. Její součástí je i praktická šatna s denním osvětlením díky střešnímu oknu.

V dětských pokojích jsou střešní okna vybavena vnějšími roletami, které chrání jinak výrazně prosvětlený interiér před horkem.

Dřevostavby jsou velmi ceněné pro své kompaktní tepelné vlastnosti, kdy systém izolace důsledně brání tepelným únikům. Společnost Natur House doporučila majitelům využití systému rekuperace, která zajišťuje jednak přívod čerstvého studeného venkovního vzduchu a odvod teplého, znečištěného vzduchu z místnosti, a jednak zpětné získávání tepla, kdy teplo z odváděného vzduchu prostřednictvím hliníkového výměníku předehřívá čerstvý nasávaný vzduch. Ten do místnosti proudí bočními otvory zamezujícími vzniku průvanu. „Musím říct, že jsme velice spokojeni s vytápěním našeho domu. Nedochází zde k žádným výkyvům. V zimě je v domě příjemně teplo, v létě se interiér nepřehřívá,“ popisuje paní Eva.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»